La Coral Femenina d’Austràlia visita The British School of Barcelona

The British School of Barcelona es congratula d’haver acollit l’Australian Girls Choir (AGC) aquest mes en el marc de la seva 17 Gira Internacional. L’AGC commemora enguany el 30 aniversari de la seva fundació i aquesta gira anual li ha permès d’actuar en diferents ciutats europees, com ara París, Angolema i Barcelona, abans de seguir camí cap a Singapur.

Entre l’1 i el 5 d’octubre, The British School of Barcelona va ser l’amfitrió de 56 joves coristes i d’altres 6 membres de la coral acompanyants. Les joves van participar, juntament amb els alumnes de l’escola, en diversos tallers i activitats durant l’horari escolar, i van oferir un concert benèfic per a UNICEF al teatre del col·legi amb una audiència de més de 180 espectadors. Durant la seva estada de cinc dies en famílies de The British School of Barcelona, també van visitar l’Institute of the Arts Barcelona a Sitges i van participar en un taller amb el director del Musical Theatre de l’Institut, seguit d’una actuació musical al teatre oberta a tots els públics.

Com a complement a les seves activitats formatives i musicals, l’AGC també va tenir l’oportunitat de fer un recorregut turístic per conèixer els llocs més emblemàtics de la ciutat de Barcelona.

L’AGC, fundada el 1984 per Judith Curphey OAM a Melbourne amb un elenc de només 150 joves, és actualment una gran organització amb més de 4.700 coristes d’entre 2 i 17 anys a diferents ciutats australianes (Adelaida, Brisbane, Melbourne, Perth i Sídney).

El seu repertori inclou peces australianes tradicionals, juntament amb cançons d’arreu del món, clàssiques i actuals, com Joyful Joyful (de Ludwig van Beethoven), Shall We Dream (de Michael Atherton) o Happy (de Pharrell Williams), per citar-ne algunes. I entre l’audiència hi ha personalitats de tots els sectors de la societat, com ara el Papa Benet XVI, la reina Isabel II, Nelson Mandela, el president Barack Obama i la presentadora de televisió Oprah Winfrey. L’AGC ha participat en nombrosos espectacles de Disney, així com en concerts benèfics a favor d’UNICEF.

Estem convençuts que les joves membres de l’Australian Girls Choir han gaudit de la seva estada entre nosaltres, i que s’enduen un gran record ple de diversió, actuacions fantàstiques i nous amics. Per la nostra banda, The British School of Barcelona ha tingut el privilegi de formar part d’aquest esdeveniment, que ha estat una experiència altament enriquidora tant per a les famílies amfitriones com per als nostres alumnes. Creiem, a més, que ha esdevingut una nova oportunitat educativa d’acord amb la nostra visió de multiculturalitat, diversitat i mentalitat internacional.