Gran acollida a la Jornada de Portes Obertes

Més de 50 famílies es van donar cita el divendres 21 de novembre a la Jornada de Portes Obertes que el British School of Barcelona celebra cada any a la tardor. Molts pares van assistir a l’esdeveniment interessats a conèixer millor els programes acadèmics i cocurriculars que sustenten el nostre compromís amb l’excel·lència integral. Durant l’acte les famílies també van tenir l’oportunitat de conèixer les noves instal·lacions de l’escola, inaugurades recentment.

El Dr. González (Director) va iniciar la sessió explicant la importància de l’educació en un centre d’ensenyament acreditat pel govern britànic i reconegut com a British School Overseas (Escola Britànica a l’Exterior), que imparteix el currículum nacional britànic. També va posar èmfasi en el fet que el BSB compleix amb els requisits del pla d’estudis espanyol per a les escoles estrangeres a Espanya, la qual cosa implica l’estudi del castellà i el català, i de les seves cultures.

Mrs Oxberry (Directora de Primària) va presentar l’etapa formativa d’Early Years (Infantil), centrada en el desenvolupament personal, social, emocional i físic dels més petits, així com en àrees com la comunicació, el llenguatge i la comprensió del món. També va explicar l’enfocament altament creatiu basat en temes del pla d’estudis de Primària.

Posteriorment, Mrs Hughes (Directora de Secundària) va exposar les principals diferències entre els sistemes d’ensenyament de Secundària britànic i espanyol, i va proporcionar una descripció detallada de les assignatures i dels exàmens que es fan al final dels Years 11, 12 i 13 (IGCSE, AS i A Levels).

El director va concloure la presentació amb una exposició dels tres pilars fonamentals en què es basa la filosofia educativa de l’escola:

  • Ambició acadèmica, que implica l’ensenyament i l’aprenentatge inclusiu, tot facilitant la igualtat d’oportunitats.
  • El multilingüisme, el multiculturalisme i la mentalitat internacional, tant pel seu valor pràctic (ciutadania global) com pel seu valor intrínsec (riquesa intel·lectual).
  • Excel·lència integral a través del nostre Programa d’Enriquiment Educatiu: Assemblees, tutories i associacions (societies), que promouen el desenvolupament espiritual, ètic, social i cultural, juntament amb hàbits saludables, pensament crític, capacitat per expressar opinions, iniciativa, confiança en si mateixos, i qualitats de lideratge i d’expressió oral en públic.

A continuació, les famílies van visitar els cinc edificis principals de l’escola, on van poder observar els nens mentre aprenien a les classes, tocaven instruments en les noves aules de música i practicaven esports a les instal·lacions esportives. També van conèixer la zona de menjador i el nou teatre de l’escola, que s’utilitza diàriament per assemblees, concerts i activitats teatrals.

Més tard els pares van tenir l’oportunitat de mantenir una xerrada més personal amb l’equip directiu i Gema Martínez, responsable de l’oficina d’Admissions, durant la qual van poder fer tot tipus de consultes relacionades amb els requisits d’admissió, l’accés a la universitat i les sortides professionals, entre d’altres.

El BSB programa dues jornades de portes obertes cada any. A més, tenim una política de portes obertes amb la qual animem a totes les famílies a concertar una cita amb la responsable d’Admissions per tenir una entrevista personal i poder visitar l’escola. És possible reservar visita amb Gema per telèfon, a través del formulari de contacte en aquest lloc web i també per correu electrònic a info@bsb.edu.es.