“Mantenir la memòria viva” Dia de Commemoració de l’Holocaust 2015

holocaust-assembly
Dimecres 28 de gener, 6 estudiants d’Història de Year 10 van presentar una assemblea sobre el Dia de l’Holocaust. Quan se’ls va informar sobre aquesta assemblea, van pensar que la majoria dels seus companys ja eren conscients dels horrors de l’Holocaust. Com a bons historiadors, van decidir que una manera impactant per emfatitzar la necessitat de combatre la intolerància seria generar consciència a través dels genocidis que s’han produït des de l’Holocaust fins a dia d’avui. D’aquesta manera els estudiants podrien reflexionar sobre els passos a seguir per a evitar que aquests successos es tornin a produir. Per a això, es van dedicar a investigar les atrocitats ocorregudes entre els kurds a l’Iraq, els tàmils de Sri Lanka i el genocidi de Rwanda.

Mr Henderson, el seu professor d’Història, va comentar “Em sento molt orgullós del gran esforç que els alumnes han fet i del respecte amb què han estat capaços d’abordar temes tan difícils i sensibles com aquests. Em va sorprendre gratament que després d’una setmana d’investigacions, se m’apropessin per expresar-me les seves preocupacions. Consideraven que havíem estat massa presumptuosos a l’hora de suposar que la resta d’estudiants eren conscients del que va succeir durant l’Holocaust. Em van explicar que havien estat parlant amb companys del seu mateix Year 10, que eren aliens al que va passar. Es van adonar que havien pressuposat que com ells havien triat estudiar Història, els altres també compartirien la seva passió”.

En conseqüència, van decidir canviar el format de l’assemblea. En primer lloc van fer una presentació per mostrar la crueltat del que es va arribar a conèixer com la “Solució Final”. I a continuació van explicar els genocidis ocorreguts des de llavors. Els estudiants van finalitzar l’assemblea amb una última reflexió per considerar. “Com hem de recordar?” Els assistents van donar diversos suggeriments, i finalment un estudiant va concloure amb un potent pensament “Hem de recordar fent el possible per garantir que aquestes coses no tornin a succeir”.

Volem felicitar Nicolás, David, Dasha, Megan, Joana i Luca pel seu entusiasme, dedicació i anàlisi crítica d’un tema tan delicat i complex com és l’Holocaust. I, així mateix, els agraïm el seu fort compromís amb aquesta assemblea, que constitueix una peça fonamental del Programa d’Enriquiment Educatiu del BSB.