Claudia obté el Bronze a l’Olimpíada Britànica de Física

Ens omple d’orgull poder anunciar que Claudia, una de les nostres estudiants brillants de Year 12, ha estat premiada recentment amb el guardó de Bronze en el Projecte Experimental 2014 de l’Olimpíada Britànica de Física. Claudia ha obtingut aquest premi pel seu notable projecte d’investigació “Gravitational Assist Slingshot Experiment” presentat al Experimental Project, un concurs de Física anual que ofereix als estudiants experiència pràctica sobre com s’ha de dur a terme una investigació experimental.

Claudia va basar l’experiment en un problema plantejat pel comitè. Per analitzar-lo només podia fer servir equipament i articles habituals de casa i de l’escola. Després havia de redactar el projecte utilitzant l’estil propi d’un treball acadèmic i exposar-ne els resultats.

Basant-se en les directrius de l’estudi, Claudia va presentar el projecte amb una concisa però complerta descripció del procediment experimental que havia aplicat. Així, va descriure les línies generals de l’experiment, algunes de les precaucions a tenir en compte i les dificultats amb què s’hi havia trobat. Després va presentar els resultats de l’estudi amb taules, unitats, gràfics i imatges per il·lustrar les seves conclusions. Finalment, va argumentar els resultats, les unitats i la precisió de l’experiment, tot posant especial èmfasi en la fiabilitat dels resultats finals i considerant les possibles àrees de millora.

Claudia va explicar que va tenir coneixement d’aquest Projecte Experimental gràcies a Mr Wood, el seu professor de Física. Va decidir participar en el concurs, ja que “m’agradaria estudiar Enginyeria Aeronàutica, i vaig pensar que em donaria la possibilitat d’afegir valor a la meva sol·licitud UCA del proper any. També podria ajudar a desenvolupar algunes de les habilitats sol·licitades en la declaració d’admissió. Fins i tot encara que no arribés a guanyar.” Actualment Claudia està en Year 12, treballant dur en els seus A Levels (Física, Matemàtiques, Matemàtiques Avançades i Francès). Té intenció de sol·licitar plaça en diverses universitats del Regne Unit, com ara Bristol College, Bath University i Imperial College.

Ms Mulhall, responsable de l’àrea de Ciències, va declarar: “Estem molt orgullosos dels èxits de Claudia en Física per diverses raons, començant pel fet que està aconseguint èxits en un sector tradicionalment masculí.” I va afegir: “Mr Wood (professor de Ciències, Física i Matemàtiques) i Mr Bell (professor de Física i responsable d’Exàmens) també mereixen el reconeixement per haver-la introduït en aquesta assignatura i per proporcionar un elevat nivell d’habilitats als seus alumnes.”

Projecte Experimental BPhO 2014

The recent landing of the Philea probe on the Comet ´67P Churyumov-Gerasimenko´ has reinforced the importance of understanding gravitational assist for modern day space missions. Since 2004 the Rosetta craft carrying the probe performed 3 separate ´slingshots´ around the Earth to catch up with the comet travelling at 135,000 km/h. This experiment investigates a simplified version of the theory. A tennis ball is dropped on top of a football, when the balls bounce, the tennis ball gains energy from the rebound of the football, greatly increasing the height and velocity of its rebound.

Sobre l’Olimpíada Britànica de Física

L’Olimpíada Britànica de Física (BPhO) està organitzada per la Universitat d’Oxford i té el suport d’Ogden Trust i l’Institut de Física. Està dirigida per cinc membres del comitè i professors i acadèmics de física voluntaris del Regne Unit. El seu objectiu és fomentar l’estudi de Física i reconèixer l’excel·lència de joves físics a través de cinc estimulants competicions de Física que se celebren cada any: L’Olimpíada Britànica de Física, el Desafiament A2, el Desafiament AS, el Desafiament de Física i el Projecte Experimental. El Projecte Experimental, creat el 2007, està dirigit als estudiants en Years 10 & 11 i Years 12 & 13. Va ser desenvolupat per donar suport i animar els estudiants de Física pràctica. Els premis consisteixen en certificats i llibres.