El BSB acull per sisè any la Fira d’Universitats Europees

Per sisè any consecutiu The British School of Barcelona va celebrar la Fira anual d’Universitats Espanyoles i Europees, un esdeveniment obert a tots els estudiants des de Year 11 a Year 13 i als seus pares, així com a estudiants d’altres escoles.

L’objectiu era reunir als responsables d’admissions de les diferents universitats per conèixer quines són les oportunitats educatives que ofereixen i facilitar als joves i les seves famílies detalls sobre els requisits d’admissió, i sobre la vida universitària i els serveis en aquests centres.

Ms Hughes, directora de Secundària, i Ms Fernández, Directora Tècnica, van presentar l’acte amb un resum general dels processos d’admissió de les universitats britàniques, americanes i espanyoles. També van informar sobre el que més valoren les millors universitats, la importància del Programa d’Enriquiment Educatiu de cara a redactar la declaració personal, la importància dels terminis, i el suport i els recursos disponibles al BSB.

A continuació, els estudiants i els pares van tenir l’oportunitat de visitar els estands de les universitats i obtenir informació de primera mà sobre els requisits d’accés d’alguns dels centres d’ensenyament superior més prestigiosos d’Europa.

La universitats participants van ser: Les Roches, Schiller International University, New College of the Humanities, Paris School of Business, IDEP Escola Superior d’Imatge i Disseny, IED Escuela Europea de Diseño, TBS Toulouse Business School, TSI-URL Turisme Sant Ignasi Univeristat Ramon Llull, UPC Universitat Politècnica de Catalunya, ESADE URL, UAB Universitat Autònoma de Barcelona, UPF Universitat Pompeu Fabra, La Salle URL, UAO-CEU Universitat Abat Oliva, IE Instituto de Empresa, UEM Universidad Europea de Madrid i Blanquerna-Universitat Ramon Llull.

Segons Ms Hughes, embarcar-se en una aventura estudiantil a l’estranger és una experiència molt positiva, perquè “els alumnes es tornen més independents i molt més responsables ja que han d’aprendre a adaptar-se a noves cultures i diferents formes de vida. A més, estudiar a l’estranger els permet relacionar-se i establir connexions amb organitzacions internacionals.”

La directora de Secundària també va destacar que “expressar-se amb fluïdesa en anglès és determinant, ja que les competències lingüístiques els obren tantes portes que els permeten tenir un ventall més ampli de possibilitats a l’hora d’escollir on volen estudiar.”