“Dilluns Solidari” en el BSB

El dilluns, 9 de febrer el personal del BSB va tenir l’oportunitat de contribuir en dos esdeveniments de recaptació de fons molt diferents.

A Primària, els alumnes de Year 3, guiats per Ms Lowe, Ms Davies i Mr Gross, van decidir recaptar fons per ajudar a millorar les condicions de vida d’algunes de les famílies més pobres. Com la temàtica d’estudi d’aquest trimestre és l’Índia i han descobert que alguns nens viuen en condicions sanitàries molt deficients i sense higiene, els nens van optar per celebrar dilluns un dia sense uniforme amb l’objectiu de recaptar fons per a un projecte solidari. Podrien dur la seva pròpia roba durant tot el dia i, si ho desitjaven, fer una contribució voluntària per a la construcció d’un nou bloc de serveis higiènics i segurs en una escola a l’Índia (una iniciativa de l’organització Toilet Twinning). Van decidir convidar, a més, als professors, al personal d’administració del BSB i als pares a col·laborar amb el seu objectiu. Encara que la intenció era recaptar 300 euros (el cost d’un bloc sanitari), en realitat van aconseguir més de 700! Això permetrà construir almenys dos blocs de de lavabos a escoles de l’Índia. Felicitats, alumnes i professors de Year 3!

Aquest mateix dia, alguns estudiants de Year 7 van dur a terme una acció solidària per recaptar fons per a UNICEF. Ells van optar per vendre pastissos entre els membres del personal de l’BSB, de manera que van recórrer l’escola oferint pa de pessic, magdalenes i piruletes de brownie que estaven delicioses. Aquest esdeveniment forma part de les campanyes que periòdicament organitza el BSB per reunir fons per als programes de cooperació d’UNICEF. Com Escola Amiga d’UNICEF, el BSB es compromet a protegir i donar suport als drets dels infants en la pràctica educativa. Gràcies als nens de Year 7 per aquesta acció també!

Sobre Toilet Twinning

Toilet Twinning és una organització que recapta fons perquè les persones que viuen en comunitats pobres puguin tenir accés a aigua potable i a condicions sanitàries dignes, així com a formació sobre higiene – una combinació vital que evita la propagació de malalties, redueix el nombre de morts entre els nens, i crea esperança per al futur: els pares tenen la possibilitat de conrear els camps; els nens tenen l’oportunitat d’anar a l’escola i rebre una educació.

Sobre l”aliança del BSB i UNICEF

Des de maig de 2013 el BSB és Escola Amiga d´UNICEF i com a tal està compromesa amb la promoci i protecció dels drets dels infants, i celebra el Dia Internacional de la Infància, al novembre de cada any.
Més informació sobre aquesta aliança:

www.britishschoolbarcelona.com/ca/2013/05/13/bsb-escola-amiga-dunicef/