El BSB celebra Sant Jordi

El BSB ha estat molt enfeinat aquesta setmana amb tot tipus de celebracions pel dia de Sant Jordi, patró de Catalunya.

Per commemorar el Dia Internacional del Llibre, a principis de la setmana, Bookbox International, editorial situada a Eastbourne, Regne Unit, va celebrar una Fira del Llibre al vestíbul del Teatre del BSB. Durant dos dies els nens van poder fullejar una gran varietat de llibres de gran qualitat, així com els seus pares abans i després de la jornada escolar: des dels contes de lectura obligada de Roald Dahl i Enid Blyton a novel·les de ficció contemporània, llibres per pintar i d’activitats educatives.

Dimecres, James Holland ens va visitar per impartir una conferència als alumnes de Year 6 i Year 10. Mr Holland és un historiador britànic, així com autor de best-sellers i presentador de televisió. Ens va donar la seva experta visió sobre la Segona Guerra Mundial i va posar en qüestió algunes teories populars sobre fets significatius d’aquest convuls període de la Història. També va relatar les seves experiències amb veterans de guerra i va emocionar els nostres estudiants amb detalls sobre el seu treball per a la BBC i l’organització del festival més gran d‘Història d’Europa que està duent a terme a l’actualitat.

El dia 23 les roses van prendre el campus del BSB! La venda de roses constituïa una activitat per recaptar fons amb fins solidaris, i totes les alumnes van estar encantades de rebre una rosa vermella, seguint la tradició catalana en el dia de Sant Jordi.

Els nens de Primària van celebrar un festival al Gimnàs Rafael Nadal. Van cantar i ballar cançons populars catalanes i van representar una obra basada en la llegenda de Sant Jordi i el drac.

Els pares també es van animar a compartir les nostres celebracions tot participant en la nostra activitat del Family Club “Ajudeu els vostres fills a créixer com a escriptor”. Aquest taller estava dirigit a pares i mares de Years 2-4, que no se’l van voler perdre en un dia tan assenyalat. Mr Antcliffe, professor de Year 4 i del Primary Magazine Club, els va donar algunes pautes d’utilitat sobre els recursos disponibles, com crear un ambient de paraules a casa i com desenvolupar els diferents gèneres d’escriptura estudiats a l’escola.

Com a punt final a aquesta semana tan emocionant, la comunitat del BSB va organitzar una impressionant actuació del Guaçatom Choir. Arribats des de Brasil via Itàlia i Suïssa, aquests joves músics van actuar al Teatre del BSB. El concert va estar ple de color i ritme amb una gran varietat d’instruments. Aquest cor forma part d’una associació solidària més gran anomenada Criança Feliç, la missió de la qual és garantir els drets dels infants i reforçar la seva autoestima i identitat perquè puguin esdevenir joves ciutadans conscients, actius i responsables.

Gràcies a tots els que heu contribuït a fer de la festivitat de Sant Jordi un dia tan especial!