L’escola dels nostres nens

Després del canvi físic que ha experimentat l’escola enguany (dos nous edificis, amb 10 aules, un gran menjador, una biblioteca de dues plantes, una sala per als estudiants de Sixth Form, un teatre amb aforament per a 380 persones i un nou departament de Música), el pas següent era donar un nom a cada edifici i a altres zones rellevants de l’escola perquè tant els estudiants com els seus pares puguin moure’s amb facilitat pel campus.

Segons el Dr. González, el nostre Director, “Un dels meus objectius pel que fa a l’escola era que els alumnes se la fessin seva, com si fos el seu “poble”, per la qual cosa vaig demanar a Mrs Oxberry i Mrs Hughes que organitzessin un concurs per posar nom als edificis i altres espais, ja que el fet d’anomenar les coses i els animals té un simbolisme tan potent en la nostra tradició cultural.”. I va afegir: “També volia que els nens triessin nom per als espais exteriors, tot fixant-se en llocs d’arreu del món per fer que el seu entorn físic esdevingui més internacional.”

Com a resultat, els nostres estudiants es van decidir per noms molt suggerents per al campus del BSB, relacionats amb la cultura i tradicions britàniques, personalitats de renom internacional, i llocs famosos d’arreu del món. Aquests en són els resultats:

  • Paddington: Edifici d’Early Years
  • Picasso: Edifici de Primària
  • Einstein: Antic edifici de Secundària
  • Malala (Premi Nobel de la Pau 2014): Nou edifici de Secundària
  • Gimnàs Rafael Nadal
  • Teatre Emma Watson
  • Trafalgar Square: La zona entre Secundària i el Teatre
  • Times Square: L’espai entre Primària i el camp de futbol
  • La Rambla del BSB: El carrer que va de la porta d’entrada del col·legi a l’edifici d’Early Years
  • Plaça de Tiananmen: L’espai entre Primària i els poliesportius

Recentment hem disposat la senyalització final d’aquests espais, de manera que els nostres nens en Early Years i Primària van decidir celebrar el nom dels seus edificis amb un dia d’enriquiment educatiu basat en “Paddington” i “Picasso”, respectivament.

Els nens a Keystage 1 van honrar el seu nom tot llegint el conte del famós personatge de Michael Bond, així com pintant ossets i fent entrepans de melmelada, que després es menjarien en un pícnic a l’aire lliure, mentre jugaven amb óssos de peluix i ballaven.

El Dia de Picasso també va ser tot un èxit. Es van dur a terme diferents activitats artístiques molt creatives, que ara estan exposades a l’edifici de Primària.

És realment gratificant veure que als nostres alumnes els encanta venir a l’escola i continuarem treballant de valent per tal de fer del BSB un lloc on sempre vulguin estar.