Year 4 visita Cim d’Àligues

Dijous passat els estudiants de Year 4 van sortir d’excursió al Cim d’Àligues, un centre únic a Sant Feliu de Codines dedicat a la conservació, cria i exhibició de vol d’aus rapinyaires.

Era la primera vegada que el BSB visitava aquest complex i Year 4 el va escollir per tal de complementar dos dels temes de Ciències que recentment han estat treballant a l’aula –els animals (inclosos els éssers humans) i els seus hàbitats. L’objectiu era familiaritzar els nens amb les cadenes alimentàries, com els animals s’adapten als seus hàbitats i per què viuen en determinats llocs. També van analitzar la seva dieta i les característiques de cada au d’acord amb les seves necessitats per caçar i alimentar-se, alhora que comparaven els carnívors i els herbívors.

Va ser una expedició del BSB veritablement notable, amb 77 alumnes, 4 professors i 6 pares voluntaris, i una durada de prop de quatre hores.

Primer, els alumnes van fer una passejada pel bosc, i a continuació van poder observar les aus rapinyaires en les gàbies, on van descobrir les peculiaritats de cada espècie (àguiles, mussols, falcons, voltors, falcons, coloms missatgers, entre moltes altres).

Després, van assistir des d’un amfiteatre a una exhibició d’una hora durant la qual les aus alçaven el vol d’una en una guiades pels seus cuidadors i menjaven les seves preses. Aquesta sessió de vol va tenir lloc des d’un mirador natural, situat a prop de la vora d’un penya-segat, per la qual cosa la demostració va ser encara més espectacular. Els alumnes van poder veure al voltant d’unes 30 aus rapinyaires diferents sobrevolant al seu voltant, mentre havien de mantenir-se molt callats i sense poder tocar-les.

Mr Antcliffe es va mostrar molt content: “Ens ho vam passar realment bé. Als nens els va encantar l’espectacle d’aus de final, amb els ocells volant sobre els seus caps i fregant els cabells amb les ales. Va ser increïble!” I va afegir “Alguns dels nens van comentar que havia estat la millor excursió que havien fet.”

Aquesta activitat també pretén aconseguir una major sensibilització i respecte per la naturalesa, en no centrar-se només en l’estudi de les aus rapinyaires, sinó també posant èmfasi en la resta d’elements que conformen l’ecosistema i la seva relació.