Regatista Xavi Tous imparteix “Valors en l’Esport” a Years 9 i 10

El passat 6 i 8 de maig els alumnes de Year 10 i Year 9, respectivament, van assistir a una presentació sobre “Valors en l’Esport” impartida per Xavi Tous, exalumne del BSB i actual professor de Matemàtiques per a la prova específica de Selectivitat a l’escola.

Xavi és regatista professional, i ha compaginat els estudis i l’esport d’alt nivell des de la seva etapa escolar. L’any 2013 es va graduar com a Enginyer de Camins, Canals i Ports a Barcelona, moment en el qual va decidir orientar tots els esforços a participar en uns Jocs Olímpics, concretament Río 2016.

A través de la seva dilatada experiència i de múltiples anècdotes dels esdeveniments esportius en els quals ha participat, el regatista va exposar els principis que ha après a través de l’esport, d’aplicació universal en tots els àmbits personals i professionals. En aquest sentit, va explicar als nostres alumnes la importància de fixar-se un objectiu clar i realista, aplicar-s’hi amb disciplina i dedicació, ser proactiu i treballar en equip.

En una etapa crucial per a molts alumnes que estan decidint ara la seva futura orientació professional i ben a prop de l’època d’exàmens, Xavi va destacar els valors que en el seu parer contribueixen a dirigir un projecte cap a l’èxit:

  • Ser honest i respectuós.
  • Treballar en un ambient de sinergia amb els membres de l’equip.
  • Inspirar altres companys per incrementar el nivell global del grup.
  • Respectar el medi-ambient i el nostre entorn.
  • Donar valor als patrocinadors i col·laboradors en el projecte tot representant-los de manera reeixida arreu del món.
  • Aprofitar les oportunitats; gaudir-les al màxim.
  • Aconseguir els objectius.

Xavi va posar especial èmfasi en el valor de la docència com a forma de continuar aprenent i compartir una passió. Va explicar als alumnes assistents que el secret per compaginar estudis i esport és tenir objectius clars i treballar amb il·lusió. Va afegir: “Vaig aprendre per ensenyar i ara ensenyo per aprendre”.

 

Sobre Xavi Tous

Xavi Tous, regatista en la classe olímpica Làser, és també instructor de vela des del 2005. Actualment compagina la preparació específica per aconseguir el seu objectiu per convertir-se en regatista de referència en els esdeveniments més prestigiosos del món, amb la docència. A més, està desenvolupant un projecte empresarial de network màrqueting.

En el seu palmarès consten 4 participacions en campionats mundials, 7 participacions en campionats europeus, campió de la Copa d’Espanya de Laser Radial 2007, campió del Circuit Nacional de Laser Radial 2008 i subcampió de la Iberdrola Eurolaser Cup 2011, entre d’altres èxits. El 2013 Xavi va iniciar la campanya olímpica (www.xavitous.com).