Entenent Oxford al BSB

Aquesta setmana The British School of Barcelona va tenir el plaer de donar la benvinguda a Dr. Lizzie Peachey, Oxford University Student Recruitment Officer, per oferir una presentació sobre la universitat d’Oxford. La conferència estava adreçada als estudiants de Years 10-12 -i a seus pares- que estan considerant seriosament la possibilitat de sol·licitar accés a la Universitat d’Oxford, bressol de 26 premis Nobel i 26 Primers Ministres del Regne Unit.

Dr Peachey va repassar primer la història de la Universitat d’Oxford, amb fets i xifres, i a continuació va presentar l’àmplia oferta de graus i possibles carreres professionals. Va descriure el procés d’admissió, incloent-hi el sistema de sol·licitud d’accés UCA, la inscripció a les proves i l’entrevista. També va posar l’èmfasi en la importància de complir els terminis de presentació de sol·licituds. La Student Recruitment Officer va explicar amb detall els requisits acadèmics i d’idioma, i va facilitar alguns consells sobre com obtener-ne finançament. Així mateix, va donar algunes recomanacions per redactar la carta de presentació personal, al voltant del 80% de la qual ha de referir-se als estudis i a l’experiència laboral, i el 20% restant a activitats extracurriculars.

La presentació va tenir lloc al Teatre Emma Watson del BSB i estaven convidats a asistir-hi els estudiants de totes les escoles BISA (Associació d’Escoles Internacionals de Barcelona) i d’altres col·legis internacionals de la zona.

En el BSB creiem que el nostre paper és guiar, aconsellar, recomanar, consultar, suggerir i informar de manera que cada estudiant sigui capaç de decidir allò que és més adequat per al seu futur. L’equip de Secundària i de Sixth Form del col·legi està compromès amb un servei a l’alumne integral i personalitzat amb l’objectiu d’ajudar a definir les seves opcions durant la presa de decisions a partir d’una anàlisi ben planificada i estudiada. Per aquesta raó organitzem la fira d’universitats espanyoles i europees al febrer, la fira d’universitats britàniques a l’abril, i altres conferències universitàries puntuals al llarg de tot l’any.

La visita d’Oxford va ser organitzada per Mrs Hughes, Directora de Secundària, amb la col·laboració de Mr Musson, Director de Sixth Form. Sobre el resultat Mrs Hughes va comentar: “El nostre principal objectiu com a escola és que els nostres estudiants siguin feliços, i això també vol dir que acceptem la nostra responsabilitat de guiar-los cap a la universitat i el programa d’estudis correctes. La formació universitària suposa una inversió significativa i cada estudiant necessita un seguiment personalitzat durant tot el procés de selecció i sol·licitud d’accés, de manera que siguin capaços de prendre decisions sensates que els permetin accedir a la universitat que sigui més adequada per a ells”.