El Programa d’Enriquiment Educatiu es posa en marxa

Dimecres passat a la tarda el departament de Secundària va posar en marxa el Programa d’Enriquiment Educatiu. Com cada any des que el BSB llancés aquest programa educatiu amb l’objectiu de fomentar l’excel·lència integral a través d’una sèrie d’activitats que van molt més enllà del que és estrictament acadèmic, el departament de Secundària va celebrar la seva fira d’Associacions trimestral. Els alumnes de Year 7 a Year 13 van tenir l’oportunitat de valorar totes les opcions amb els professors encarregats de cada associació i apuntar-se a la que assistiran a partir d’ara tots els dimecres, durant les classes 7 i 8, fins a finals de desembre.

El menú d’Associacions de Secundària era, com sol ser habitual, molt extens i variat: des natació, dansa i meditació fins a pel·lícules, idiomes i fotografia, passant per enginyeria, projectes d’investigació EPQ i el Model de Nacions Unides, per citar-ne algunes.

Algunes de les activitats més populars van ser les relacionades amb l’esport, com ara el voleibol de platja i el disc volador, a càrrec de Mrs Manley i Mr Jansà, o el de posar-se en forma a la platja (Beach fit and fun!), dirigit per Mrs Ball i Ms Blades.

Va ser interessant veure com es formaven cues per inscriure’s en els clubs de Ciències, com la STEM Society -associació basada en tecnologia, enginyeria i matemàtiques, dirigida per Mr Whellams i Mr McDonagh-, així com en el New Scientist Club de Mrs Mulhall.

L’International Award, el programa dirigit pel Mr Bower en col·laboració amb Mr Woodward, també va reunir un bon nombre de membres nous disposats a passar una hora a la setmana treballant en una habilitat, un esport i un servei, a més de completar dues expedicions de cap de setmana a la muntanya.

Digne de menció va ser també l’interès dels nostres alumnes en el que passa en el món real -assumptes candents com ara Síria, la immigració o la recessió- inscrivint-se en la Current Affairs Society de Mr Woodruff.

Va ser genial veure a tants alumnes compromesos inscriure’s com assistents d’idioma durant tot un any dins del programa que dirigeix amb grans resultats Mrs Dean.

El departament de Primària també ha programat un ampli espectre d’activitats d’enriquiment educatiu per a aquest any, com associacions, assemblees i tutories. Des d’aquesta mateixa setmana les seves associacions (costura, reciclatge, jardineria, cor, escacs, conscienciació, entre moltes altres) ja estan a ple rendiment.

I ja tenim posades de nou grans expectatives en la Societat de Recaptació de Fons de Primària. Els seus joves membres sens dubte ens tornaran a impressionar amb fantàstiques idees per recaptar fons en favor d’organitzacions benèfiques i sense ànim de lucre.

El BSB ja ha tornat per a un nou any d’esforços i grans èxits.

 

Sobre les Associacions Escolars

Les associacions són clubs co-curriculars que tenen lloc durant la jornada escolar com a reforç al desenvolupament d’una sèrie d’habilitats, tot centrant-se en àrees com ara l’esport, la música, el teatre, les ciències, l’art, les causes solidàries, el debat i la iniciativa empresarial, entre d’altres. Al llarg de tot el curs acadèmic es programa una àmplia gamma d’associacions per tal d’assegurar que tots els alumnes des de Year 1 fins a Year 13 participen almenys en una o dues cada setmana.