Els jocs de taula de Shakespeare

El Departament d’Anglès de Secundària es va disposar aquesta setmana a aconseguir que els estudiants s’entusiasmessin amb Shakespeare. “Aquest trimestre els alumnes de Year 9 estudiaran Romeu i Julieta en la versió original, és a dir, en l’anglès de l’època”, va explicar Mrs Plummer, professora d’anglès. “Això pot ser tot un repte per a qualsevol estudiant, però per als que parlen anglès com a segona llengua pot resultar especialment difícil.”

Per aquesta raó, el departament d’Anglès va tenir la brillant idea de fomentar la lectura i l’aprenentatge de la vida i obra de William Shakespeare en forma de projecte.

El projecte consistia en crear un joc de taula -en anglès “board game”, fent així un joc de paraules entre “board” (tauler) i “Bard”, terme amb el qual solem referir-nos a Shakespeare-, basat en un sistema de preguntes i respostes.

Per dur a terme el projecte els alumnes van reforçar diverses habilitats, com la creativitat, les manualitats i també les tècniques d’investigació per inventar les preguntes i trobar les respostes relacionades. A més, al ser un projecte de col·laboració, també es consolidaven les estratègies de treball en grup.

Els alumnes van crear jocs realment originals i imaginatius, des de trivial a escacs i pictionary, entre d’altres. I realment van gaudir jugant després amb ells.

Des d’un punt de vista pedagògic, Mrs Petrie, professora d’anglès, va comentar que aquest tipus d’activitats en les quals els alumnes dirigeixen el propi aprenentatge els ajuden a organitzar i retenir la informació ja que han d’investigar primer per poder fer les preguntes. Així mateix, com han de redactar instruccions clares i intel·ligibles per a tots els jugadors, practiquen al mateix temps les habilitats d’escriptura i gramàtica.

“Gràcies a aquesta activitat els estudiants ara estan entusiasmats amb Shakespeare i ja han començat a familiaritzar-se amb les seves obres de teatre, amb l’estil i el llenguatge”, Mrs va precisar.