Tenim cura de les noves famílies al BSB

Començar en una nova escola pot ser un procés una mica aclaparador, no només per als nens sinó també per als pares i mares que s’han d’adaptar a un nou sistema, a noves normatives i procediments, a un nou calendari…

Al BSB prenem en gran consideració a les noves famílies, independentment de l’etapa formativa en què s’incorporen. Tot i que és evident que les famílies d’alumnes en Early Years requereixen una orientació i assessorament especials, els pares d’alumnes matriculats en qualsevol curs de Primària o Secundària també mereixen tot el nostre suport i ajuda. Això ens permetrà a tots, famílies i escola, garantir que els nens tinguin una transició sense problemes en el nostre sistema i que puguin gaudir d’una estada llarga i fructífera entre nosaltres.

Per aquesta raó, els departaments de Primària i Secundària han celebrat unes sessions de benvinguda aquesta setmana.

L’equip de Secundària va rebre a les seves famílies a principis de setmana a la Biblioteca del BSB. Primer els van presentar els principals punts de contacte (el tutor de classe, els coordinadors d’etapa, la directora de Pastoral, el director de Batxillerat, el Sotsdirector Acadèmic i la directora de Secundària). A continuació, els van explicar la programació de les classes al llarg del dia escolar i la importància del registre a primera hora del matí. També els van informar sobre el que l’escola espera dels seus alumnes i del material bàsic que han de dur a l’escola cada dia (com ara una calculadora científica i un llibre de lectura en anglès).

Mrs Serra, la directora de Pastoral, va exposar els principals components del nostre Programa d’Enriquiment (tutorials, assemblees i associacions setmanals) i el funcionament de les activitats extraescolars. També va destacar la importància de la comunicació entre l’escola i els pares a través de les reunions entre pares i professors que celebrem periòdicament i dels esdeveniments que l’escola organitza cada trimestre, als quals els va recomanar encaridament de participar.

Va destacar a més la importància de mantenir-se informats de totes les novetats i comunicats de l’escola a través dels recordatoris setmanals i del Portal de Pares, on poden trobar el calendari i els informes dels seus fills, així com altres documents rellevants que són publicats des de diferents departaments amb regularitat.

Finalment, la directora de Pastoral va plantejar el que l’escola espera tant dels estudiants com de les famílies en el dia a dia, així com el nostre sistema de reconeixement de l’esforç dels alumnes i dels seus èxits de cara a millorar el seu rendiment i contribuir al seu èxit escolar.

Al final de la presentació hi va haver una sessió de preguntes i respostes, i a continuació les famílies van poder visitar les instal·lacions de l’escola.

Les noves famílies de Primària es van reunir a final de setmana al vestíbul de l’edifici Paddington. L’equip directiu d’Early Years i Primària (responsable d’Inclusió, Sotsdirectora i Directora) els van donar la benvinguda en una sessió que va comptar amb gran assistència i en la qual vam poder constatar que els nous alumnes se senten molt a gust a l’escola.

Mrs Dean, Sotsdirectora d’Early Years i Primària i Assistent del Programa d’Enriquiment, va analitzar tot el procés d’incorporació, que sol durar unes 8 setmanes amb l’objectiu d’assegurar que el nen se senti feliç, còmode i aprenent en el BSB. Va repassar les principals fases d’aquest procés, que comprèn entrevistes amb els nens per tal de conèixer-los millor, una reunió amb els pares, informes dels professors i, finalment, tancar el procés o bé proporcionar assistència en cas necessari (ja sigui a través de l’equip d’Inclusió, d’ajuda a l’aula o extenent la supervisió individualitzada).

L’equip de Primària també va posar èmfasi en la importància de la comunicació entre l’escola i els pares a través de les diferents eines disponibles i, especialment, a través de les reunions trimestrals entre pares i professors, en les quals s’analitza el progrés dels nens i els objectius per al trimestre següent. Va aprofitar per recordar-los que el primer punt de contacte sempre ha de ser el professor de la classe, amb qui poden parlar cada dia quan recullen el seu fill. Així mateix, el diari de l’autobús, en cas d’utilitzar transport, i el diari dels nens en Years 3-6 també constitueixen un sistema de comunicació directa amb el professor.

Després de la breu presentació, les noves famílies van tenir l’oportunitat de xerrar sobre el dia a dia en el BSB amb alguns pares actuals que van ser convidats per compartir la seva experiència, i als quals els agraïm la participació i col·laboració durant aquesta sessió.