Presentem a Sean: Beca BSB a l’Excel·lència

Ens enorgulleix presentar a Sean, guanyador de la Beca BSB a l’Excel·lència per al 2015-2017. Sean, que actualment està a Year 12, va ser entrevistat al juliol pel Director del BSB i la directora de Secundària. “Tots dos ens vam quedar impressionats per la seva immensa capacitat acadèmica i potencial per al futur. Sean va demostrar tenir una comprensió real dels conceptes econòmics més profunds que impacten sobre el món empresarial i les nostres vides quotidianes. Va ser capaç de desenvolupar respostes lògiques a preguntes complexes de forma molt clara i també va saber contestar molt bé quan les seves idees eren rebatudes “, va explicar Mrs Hughes.

L’any passat Sean va aconseguir 9 A * i 1 A en els resultats dels seus exàmens (I) GCSE.

Per què et va interessar la Beca BSB per l’excel·lència?

Em va semblar interessant perquè suposava una reducció en les meves quotes escolars anuals. Assegurar aquesta reducció de les taxes suposava poder ajudar la meva família en matèria financera. Per això em vaig sentir molt feliç de sol·licitar-la i guanyar-la.

En redactar la teva declaració personal per presentar la sol·licitud, ¿en quins punts vas posar més èmfasi?

En primer lloc, mai havia escrit una declaració personal abans, per tant no sabia realment quins punts hauria d’haver emfatitzat per potenciar encara més la meva declaració personal. Així que em vaig guiar per les directrius que m’havien donat i vaig presentar un escrit bastant complet en el qual vaig incloure els meus punts de vista acadèmics, aficions i ambicions personals.

Durant la teva entrevista amb Dr. González i Mrs Hughes, sobre quins temes vas haver de debatre?

Primer vam parlar sobre les meves opcions d’A-Level. A continuació, vam comentar el meu interès per la Història i per què considero important aprendre sobre ella per millorar la nostra comprensió general de les civilitzacions i cultures que formen el nostre món. Ho vam vincular amb el meu interès per l’Economia i em van fer escollir un període històric que pogués vincular amb els meus coneixements d’Economia. Vaig decidir parlar de l’era de la post-revolució Rússia/URSS i del seu sistema comunista i de la seva influència sobre l’economia. També vam parlar sobre per què pensava que el Comunisme mai podria funcionar a la pràctica, si considerava que els éssers humans són éssers malvats i egoistes de forma inherent, com m’ha influenciat com a persona el fet d’estudiar Història, i com percebo el món i com m’hi comporto.

Com a guanyador de la Beca del BSB hauràs d’assistir a 2 esdeveniments dirigits a futurs pares cada any i identificar i desenvolupar una funció real dins de l’escola que beneficiï a la resta de la comunitat escolar. En aquest sentit, com t’agradaria contribuir a la comunitat del BSB? En quins esdeveniments t’agradaria participar?

M’agradaria ajudar a l’escola i als professors en relació amb la Conferència MUN, assessorant als nous estudiants participants, ja que considero que és una activitat molt útil i divertida que millorarà en gran mesura la confiança de l’alumne, la seva capacitat d’investigació, i més específicament, les seves habilitats per parlar en públic i debatre, que l’ajudaran en gran mesura al llarg de la seva vida. A part d’això, estaria encantat d’oferir els meus serveis al departament d’Història de l’escola per ajudar en les classes de repàs als estudiants de GCSE o de nivell inferior, de qualsevol manera que fos necessari.

En general, ¿quines qüestions, ja siguin acadèmiques, esports, aficions, societat, temes d’actualitat…, són les que més t’importen? Per què?

En general, el que més m’importa, i el que més m’entristeix, és la manca generalitzada de maneres a la gent i la manca de coneixements històrics/culturals dels pobles del món. Em sembla que és una de les coses fonamentals bàsiques en què ens hauríem de centrar, ja que afecten el nostre comportament cap a persones d’altres societats, i de la nostra. Només amb un coneixement profund del patrimoni històric i cultural de totes les societats del món podem realment entendre la situació i els costums d’altres persones, i així percebre el món en les seves moltes i diverses maneres. Els modals, al costat d’això, asseguren que la societat flueixi en benefici de tots.

Quines experiències creus que han contribuït a formar la teva personalitat, ja siguin del BSB o de fora de l’escola?

Esmentar determinades experiències seria, al meu entendre, erroni, ja que crec que totes les experiències en la meva vida m’han influït i han format la persona que ara sóc. I encara seguiran canviant-me durant la resta de la meva vida.

Quin consideres que ha estat el teu major assoliment?

Mantenir-me viu, sentir-me feliç amb la forma en què he viscut la meva vida fins ara, i també que sempre he aconseguit complir les meves expectatives sense sentir-me’n decebut.

Què esperes d’aquesta beca?

Haver aconseguit aquesta beca serà sempre un recordatori que tot el que vulgui aconseguir, podré fer-ho si m’hi poso seriosament, i que sóc només jo qui ha de fixar els límits.

Què és el que esperes fer en el futur (formació, carrera professional, etc.)?

En aquests moments no estic completament segur del que m’agradaria fer en el futur. No obstant, crec que estudiaré Economia a Anglaterra o Escòcia, i desenvoluparé una professió en temes borsaris.

 

Sobre la Beca BSB a l’Excel·lència

Les Beques BSB recompensen l’excel·lència integral dels alumnes demostrada en termes d’ambició acadèmica i/o personal, independència de pensament i aprenentatge, entusiasme per treballar més enllà del pla d’estudis i/o compromís amb activitats cocurriculars. La beca cobreix el 25% de l’import de les quotes de l’escola durant tot el batxillerat.

 

Més informació sobre les Beques BSB en el següent enllaç:

Becas