Rebem les Universitats de Londres: King ‘s College, Imperial College & University College

IMG_0291-1500x1000
Dimecres vam tenir el plaer de rebre tres de les universitats més prestigioses del Regne Unit: King ‘s College London, University College London and Imperial College London.

Més de 60 estudiants i pares en el seu últim any de Secundària i també de Batxillerat, tant del BSB com d’altres escoles BISA convidades per a l’ocasió, no es van voler perdre aquest esdeveniment en el Teatre Emma Watson.

L’esdeveniment va consistir en una introducció a l’àmplia oferta de cursos de cada universitat i les seves especialitats acadèmiques. Les ponents van posar l’accent en la història, les àrees de recerca, la qualitat de les instal·lacions i els programes d’orientació professional per a graduats de cada universitat. També van descriure els requisits d’accés i el procés d’aplicació UCAS (Universities and Colleges Admissions Service), incloent-hi consells útils sobre la carta de presentació personal, un element clau en el procés d’avaluació de sol·licituds. Van recomanar als estudiants de fer un escrit rellevant amb els estudis escollits, i que fos lògic, persuasiu, atractiu i concís, i sobretot que fos personal. Com a eina d’un valor incalculable a l’hora de donar suport a la sol·licitud de l’alumne, la carta de presentació està considerada com el document que pot donar vida a un expedient de sol·licitud d’accés.

També van dedicar un temps per explicar els costos i les opcions de finançament (préstecs als estudiants de la UE i beques d’ajuda pròpies de cada institució). Finalment van convidar els estudiants a assistir a una jornada de portes obertes, fer un Tour pel Campus o inscriure’s en qualsevol dels cursos d’estiu per tal de conèixer en què consisteix la vida en un campus universitari.

Després de la presentació hi va haver una sessió de preguntes i respostes durant la qual estudiants, pares i professors van tenir l’oportunitat de fer una gran varietat de preguntes pertinents, especialment sobre els requisits d’A levels per a cada programa, la carta de presentació personal, els terminis de presentació de sol·licituds i la disponibilitat de places internacionals.