“No hem d’oblidar”, Year 12Ga

BSB-Remembrance-day-1500x1000

Enguany, com qualsevol altre any, el Dia de la Memòria Històrica se celebra en tot el món l’11 de novembre. És un dia per honrar els soldats caiguts en les guerres arreu del món, així com a tots els afectats pels conflictes tant en el passat com en el present.

Commemorem el Dia de la Memòria Històrica en el BSB perquè volem reconèixer els sacrificis que altres van fer en el passat, perquè avui poguem viure en pau. Mirem cap enrere no només a totes les dones i homes que participen en les Forces Armades, sinó també als civils que han hagut de patir les conseqüències de les guerres. Recentment, però, el Dia de la Memòria Històrica també ha començat a tenir en compte els civils i els refugiats que es veuen afectats principalment pels conflictes bèl·lics, ja que són ells realment els que perden les seves llars i llocs de treball i essencialment les seves vides, sense cap tipus de preparació o avís com els militars.

El Dia de la Memòria Històrica se celebra l’11 de novembre a la majoria dels països per recordar la fi de les hostilitats de la Primera Guerra Mundial, que va tenir lloc l’11 de novembre de 1918. Les hostilitats van finalitzar oficialment “a l’hora 11 del dia 11 del mes 11”, d’acord amb la treva signada pels representants d’Alemanya i de l’Entente (Gran Bretanya, França i Rússia). La Primera Guerra Mundial va acabar oficialment amb la signatura del Tractat de Versalles el 28 de juny de a 1919.

En l’onzè minut, de l’onzena hora, del dia onze de novembre es guarden dos minuts de silenci a tot el món.

En aquest dia és tradició portar un fermall en forma de rosella vermella ja que les roselles són una referència simbòlica al Dia de la Memòria Històrica. La història explica que les roselles van ser l’única planta que va florir en un dels pitjors camps de batalla de la guerra a Flandes, i el seu color vermell vibrant crea un símbol amb la sang vessada durant la guerra. Flandes es troba a la zona occidental de Bèlgica on es van produir les lluites més sagnants de la guerra. Van desaparèixer cases, granges, carreteres i tota forma de vida natural. Aquests camps es van convertir en un mar de fang i una tomba per als morts. No obstant això, tots els anys, quan s’acostaven les càlides temperatures, florien roselles en aquests camps, tot portant vida, esperança, color i tranquil·litat a aquells que encara estaven lluitant.

Aquests fermalls es poden adquirir a l’escola. El preu de les roselles és d’1 €. Els diners recaptats seran donats a la Legió Britànica, que proporciona ajuda moral i econòmica a les famílies dels afectats i als veterans implicats.

Aquest article s’ha d’atribuir a Year 12Ga: Anna, Alikhan, Sara, Cristina, Ale, Sam, Tekke, Alberto, Paula, Victòria, Laura, Xavi i Oscar.