Dissabte de Ciència Molt Estimulant

IMG_0020-1500x1125
Dissabte, 23 de gener, Mr Whellams, professor de Química de Secundària, va organitzar una sessió científica molt estimulant dins del programa de Fun Saturdays que l’escola dua terme per a famílies amb nens d’entre 3 a 10 anys.

La sessió, anomenada “La ciència és divertida”, es va basar en “la ciència de la bombolla” i va ser la primera sessió d’aquest tipus en la història del nostre Family Club. L’objectiu del professor a l’hora de preparar aquesta activitat era que els nens poguessin gaudir amb la ciència i demostrar com funciona el procés científic en acció.

Durant dues hores els nens i els seus pares i mares van participar en diversos “experiments bombolla”, com per exemple fer explotar bombolles, fer bombolles gegants, fer bombolles de color i amb llet, dissenyar, muntar i després llançar coets amb aigua i la pressió de l’aire.

Els nens van descobrir quin tipus de barreja permet fer les bombolles més grans i analitzar els diferents sistemes per aconseguir fer bombolles gegants. També van poder apreciar que el detergent afecta alguna cosa més que la bombolla en si, ja que també pot canviar la viscositat de l’aigua. Els nens van treballar en grups i van dissenyar, construir i llançar un coet que oferís poca resistència a l’aire i pogués volar de forma estable fent servir un con punxegut i aletes.

Segons Mr Whellams “Va ser fantàstic veure els nens i nenes considerant la idea de ser enginyers. Tots els nens que hi van participar van entendre que la ciència consisteix a provar idees i que fins i tot si no funcionen, tot i així és possible obtenir una gran quantitat de informació per poder entendre per què no han sortit bé”.

Els nens es van mostrar realment entusiastes i tots ells van sortir del taller pensant que la ciència pot ser divertida! I realment ho és!

 

Sobre el BSB Family Club

El BSB Family Club consisteix en una gran varietat d’activitats per a tota la família especialment dissenyades per l’equip educatiu perquè pares i nens aprenguin junts a través de la diversió.

Les nostres sessions de Fun Saturdays promouen la participació de familiars i amics en l’aprenentatge dels nens. Estan disponibles per a totes les famílies, tant si formen part o no de la comunitat del BSB. Les activitats són adequades per a famílies amb fills entre 3 i 8 anys.

Més informació sobre els tallers d’aquest any al següent enllaç:

Fun Saturdays

I per conèixer més sobre totes les activitats del BSB Family Club (Fun Saturdays i Tallers per a pares i mares) recomanem visitar també aquest enllaç:

Family Club