Emocionant visita de Year 4 a la Fundació Joan Miró

La setmana passada un nombrós grup de 76 alumnes de les tres classes de Year 4 de l’escola van fer una excursió molt entretinguda a la Fundació Joan Miró, situada en una de les zones més emblemàtiques de Barcelona, al Parc de Montjuïc.

Aquesta sortida complia amb diversos objectius del pla d’estudis de Year 4 d’aquest trimestre, ja que els nens han estat estudiant l’obra de Miró en l’assignatura d’Art. Segons els seus professors, la finalitat de l’activitat consistia a suscitar interès per part dels nens en l’obra d’aquest prolífic artista, tenir la possibilitat d’observar exemples de les seves pintures i escultures a la vida real, i també comprendre el que significa visitar un museu i galeria d’art.

En primer lloc, van fer una visita del museu de 90 minuts, que els va introduir en les etapes dels diferents períodes de la vida i de l’artista. La guia va posar tasques als nens i diversos exemples per fer la jornada encara més divertida i interessant, i després els va animar a dibuixar escultures al parc d’escultures situat just al costat. Per arrodonir el dia, els nens i els professors van aprofitar que feia un matí ben assolellat per fer un picnic a l’increïble amfiteatre grec que hi ha a la muntanya de Montjuïc.

Aquesta excursió és un activitat educativa que té molt d’èxit a l’escola, de manera que els professors ja porten 4 anys organitzant-la. “Als nens els encanta!”, explica Mr Antcliffe, professor de Year 4 Emerald. “Alguns alumnes estaven molt emocionats amb els exemples reals de l’obra de Miró. Es van quedar admirats especialment amb l’enorme tapís que té la mateixa alçada que l’edifici Picasso del BSB, i sobretot els van encantar les escultures abstractes de la teulada pels seus colors i brillantor.”

“Em va encantar, perquè la guia era tan entusiasta i animosa!”, Ms Davies, professora de Year 4 Yellow, va afegir.

“He après molt en aquesta excursió! Els nens es van mostrar molt atents i amb ganes d’aprendre més sobre els símbols i referències de Miró i de la seva obra”, Ms O’Connor, professora de Year 4 Amber, també va voler destacar.

La Fundació Joan Miró organitza un ampli programa d’esdeveniments i activitats, com ara excursions, tallers, cursos, concerts, espectacles i materials educatius, dissenyats per facilitar als estudiants la comprensió del contingut de l’obra de Miró i l’art contemporani.