El Concurs de Matemàtiques de UKMT, nivell Intermedi

El dijous 4 de febrer, el departament de Matemàtiques de Secundària de l’escola va organitzar una nova edició del Concurs de Matemàtiques, nivell Intermedi, de UKMT.

Aquesta competició de Matemàtiques consta de tres esdeveniments cada any: el concurs Sènior, per als estudiants de Year 12 i Year 13, que s’acostuma a fer a la tardor; el concurs de nivell Intermedi al febrer; i el concurs Junior, per als alumnes de Year 7 i Year 8, que tindrà lloc el proper mes d’abril.

En el Concurs de Matemàtiques de UKMT, nivell Intermedi, d’aquest trimestre van participar fins a 83 estudiants de Year 9, 10 i 11, als quals se’ls va sol·licitar de completar una prova consistent en 25 problemes matemàtics en tan sols una hora. Escoles de tot el món participen en aquesta competició i s’atorguen premis als estudiants que demostren un millor rendiment.

Els professors de Matemàtiques de Secundària del BSB -Mr Oldfield, Ms Outram, Mr Ball, Mr Coughlan i Mr Woodward- promouen la participació en aquest tipus de competicions, ja que consideren que són una oportunitat fantàstica perquè la majoria dels estudiants gaudeixin ja sigui resolent problemes com aplicant els seus coneixements matemàtics d’una manera diferent.

Segons Mr Oldfield, “El concurs de Matemàtiques és un repte per als nostres estudiants més dotats i de major talent. Els estudiants es poden classificar per a les rondes posteriors de la competició si ho fan bé”.

 

Sobre United Kingdom Mathematics Trust

UKMT és una organització benèfica, l’objectiu de la qual és promoure l’educació dels nens i joves en Matemàtiques. UKMT organitza competicions matemàtiques d’àmbit nacional i altres activitats d’enriquiment relacionades amb les Matemàtiques per a alumnes d’entre 11 i 18 anys.

Establert el 1996, durant l’últim curs més de 600.000 alumnes de 4.000 escoles van participar en els tres concursos individuals, els quals constitueixen les competicions nacionals de Matemàtiques més importants del Regne Unit.