Mr Petrie comparteix la seva visió sobre el primer “Fòrum d’Speed Mentoring” del BSB

El dilluns, 22 de febrer, el BSB va celebrar un fòrum de networking realment inspirador per als estudiants i pares de Year 12, com a part del nostre programa de provisió per als alumnes de Batxillerat.

L’objectiu d’aquest acte era el d’ajudar els alumnes a començar a pensar sobre les oportunitats professionals en el futur. El fòrum permetria als alumnes conèixer, xerrar i fer contactes amb professionals de sectors molt diversos, i es configurava com l’element clau d’una setmana en la qual els estudiants havien de començar a elaborar la carta de motivació (o Personal Statement), un document crucial durant el procés de sol·licitud d’accés a la universitat.

Mr Petrie, Sotsdirector de Secundària, comparteix la seva visió sobre l’acte:

 

Mr Petrie, aquest ha estat el primer Fòrum d’Speed Mentoring que organitza l’escola per als estudiants de Year 12. S’havia organitzat algun acte d’aquest tipus anteriorment?

No, de fet m’han comentat que probablement hagi estat el primer fòrum d’aquestes característiques que se celebra a tot Espanya.

Per què vas decidir d’organitzar aquest esdeveniment en primer lloc?

Al juny de l’any passat, un de les mares de l’escola, Ms Evason, va organitzar amb mi un taller de 2 dies per als alumnes que en aquell moment cursaven Year 11. La idea era aconseguir que comencessin a reflexionar sobre les seves principals habilitats i interessos, i que comencessin a pensar en la millor manera de comunicar aquestes habilitats i interessos. Els alumnes també van fer algunes proves psicomètriques, les quals els van permetre d’identificar possibles àrees d’interès i carreres professionals. A l’octubre, juntament amb Mr Musson, Director de Batxillerat, vam parlar amb aquests estudiants, que ara ja estan cursant Year 12, i amb els seus pares per tal de traçar l’itinerari del Batxillerat i incidir en la importància de continuar pensant en els projectes després del seu pas per la universitat. Aquest esdeveniment ha estat sens dubte un primer pas essencial en aquest procés.

En què va consistir l’esdeveniment?

Cada estudiant va tenir l’oportunitat de xerrar durant 10 minuts amb quatre pares de diferents professions, consecutivament, per conèixer en què consisteix el seu dia a dia a la feina, com va arribar fins allà i els seus consells pel que fa a les habilitats necessàries i els principals errors que convé evitar.

Quins professionals van participar en el fòrum? Eren tots pares i mares de l’escola?

Sí, tots eren pares amb fills en diferents cursos de l’escola. Hi van participar des d’advocats a pilots tot passant per metges, enginyers i professors, simplement per nomenar alguns.

Quins objectius es pretenien assolir?

Oferir als alumnes una pinzellada de l’àmplia gamma de possibilitats disponibles en el futur, obrir-los els ulls pel que fa a la varietat de professions que hi ha al món real i organitzar un esdeveniment on els alumnes, els professors i els pares poguessin col·laborar de forma fructífera.

Creus que es van aconseguir aquests objectius ahir al vespre?

Això espero. Hi ha algunes qüestions encara per acabar de polir, i seria fantàstic poder ampliar el nombre de pares i mares participants, però crec que va ser un bon començament.

Ja tenies experiència organitzant esdeveniments d’aquest tipus en les tevés escoles anteriors?

He organitzat produccions teatrals, esdeveniments amb pares i mares, i diversas desfilades de moda, però aquest ha estat una novetat per a mi.

Aquest esdeveniment forma part del Programa de Pràctiques Professionals del BSB? Quines altres activitats i esdeveniments estan inclosos en aquest Programa?

Sí, forma part d’aquest Programa. Els propers passos seran els tallers sobre habilitats personals després dels AS Levels i les pràctiques en empreses.

Què aconsellaries als nostres estudiants?

Mantenir la ment oberta i ser flexibles. El món professional està canviant. Han de ser positius, ja que tenen un gran avantatge respecte a la gran majoria de persones en parlar més d’un idioma, ser proactius, els treballs no arriben sols, i ser persistents.