Les Millors Universitats del Regne Unit en el BSB

El dimecres, 9 de març, onze de les millors universitats del Regne Unit es van donar cita al BSB per informar els pares i els estudiants de Year 11 i 12 sobre els requisits d’accés i el procés de selecció.

Es tractava de la nostra Fira d’Universitats del Regne Unit, una activitat anual que encaixa perfectament en el nostre calendari d’esdeveniments destinats a orientar els alumnes perquè puguin prendre decisions raonades sobre el seu futur acadèmic.

Per què els nostres estudiants troben aquesta fira tan útil? Vegem el que pensa Ailish, estudiant de Year 12:

“Com és difícil assistir a les jornades de portes obertes de les universitats del Regne Unit, crec que és molt útil poder parlar en persona amb els representants d’algunes de les universitats més importants. Va ser molt fàcil formular-los preguntes específiques, no només sobre els cursos i la universitat mateixa, sinó també sobre la ciutat, cosa que sovint és difícil de trobar a Internet.

Jo prèviament havia considerat estudiar Antropologia després dels meus A Levels, ja que cobreix alguns dels meus interessos, tant acadèmics com no acadèmics, alhora que permet un cert marge d’elecció quant a especialització. Així que quan vaig parlar amb alguns dels diferents representants, aquests em van recomanar cursos similars que també em podrien interessar. Per exemple, vaig descobrir que Humanitats podria ser una opció que ofereixen moltes de les universitats que estaven presents a la fira, cosa que no havia considerat anteriorment, i que sens dubte analitzaré amb més detall.

Pel que fa al que vaig aprendre a la fira, va ser molt interessant poder conversar sobre la relació entre diferents graus i el marge de maniobra permès en cadascun, i, per descomptat, conèixer el contingut dels cursos. En general, considero que he après molt de les converses amb les diferents universitats i això m’ha ajudat a prendre una decisió més clara sobre el que vull estudiar i a on.”

Les universitats participants en aquesta edició van ser: University London, Bristol University, Plymouth University, University of Leicester, Royal Holloway, University of London, University of Reading, Lancaster University, University of Exeter, University of Birmingham, Universitat de Sussex i University of Essex .