Maria, Year 12: pràctiques professionals com a veterinària

Maria, una de les nostres estudiants de Year 12, està decidida fermament a estudiar Veterinària quan es graduï. Tant és així que recentment va sol·licitar un lloc de pràctiques en una clínica veterinària amb l’objectiu d’obtenir una experiència laboral que sens dubte l’ajudarà en la seva “declaració personal” (Personal Statement), una part important del procés de sol·licitud de plaça a les universitats britàniques (UCA).

A Maria li agradaria estudiar Veterinary Science a Edimburg o Veterinary Nursing and Bioveterinary Science a Bristol, que és de fet la seva primera opció. Maria està apuntant alt, molt alt, i per això s’està esforçant molt per aconseguir fer realitat aquest somni. A més d’obtenir unes qualificacions excel·lents, també assisteix a tots els esdeveniments orientats a carreres professionals que l’escola organitza de forma habitual per ajudar els alumnes de Batxillerat a prendre les decisions més encertades. Així, per exemple, Maria va assistir al concorregut “Fòrum de Speed Mentoring” que vam fer a l’escola a finals de febrer i a la Fira d’Universitats del Regne Unit a principis de març. De fet, es va decidir per Bristol després de parlar amb els representants de la Universitat que van assistir al BSB per a l’ocasió.

Maria just ha enllestit la declaració personal, que haurà de presentar el 15 d’octubre com a màxim, tot i que la seva intenció seria poder fer-ho abans. Mr Musson, Director de Batxillerat del BSB, li donarà sens dubte uns consells valuosíssims quan revisi l’escrit.

Maria està molt emocionada amb les seves perspectives futures i està gaudint d’aquestes pràctiques a la clínica de Tàrrega. Ja hi va passar tres dies durant les vacances de Setmana Santa i hi pensa col·laborar cada dissabte fins a final de curs per tal de familiaritzar-se amb les tasques pròpies de la professió. Fins ara l’experiència ha estat increïble:

“Aquests primers dies han estat molt educatius i agradables!”

“El primer dia em van dir que de totes les persones que havien vingut a la mateixa clínica a fer “pràctiques”, jo seria la primera a participar en una cirurgia, cosa que em va fer sentir molt honrada i recompensada amb l’experiència, així com amb el fet que la cirurgia en si va ser molt interessant.”

“Dimarts vaig poder observar més cirurgies d’esterilització i l’extirpació d’un tumor (…) A la tarda, vaig participar en la cesària d’un pastor alemany, que va donar a llum a 10 cadells!”

“Durant els tres dies que hi vaig ser, tots els veterinaris em van comentar la rapidesa amb què aprenia tot el em demanaven (…). Això em va fer sentir molt especial i cuidada pels veterinaris, la qual cosa és molt encoratjador per continuar amb aquesta experiència laboral, i m’ha convençut que aquest és el meu treball ideal en el futur “

“Gràcies, moltes gràcies, de nou per aquest contracte que em permet viure aquestes experiències tan meravelloses.”

No cal dir que tots els que formem part del BSB desitgem a Maria tota la sort del món en les seves pràctiques i en el procés d’admissions a la universitat.