Year 4 en plena natura!

Excursió al parc del campus universitari

Què no et pot agradar de la llum del sol al matí, d’un passeig entre l’herba, d’una estona per observar les roselles i roses silvestres, i per gaudir de la brisa càlida de la primavera que bressola els àlbers dolçament? Tot això i l’oportunitat de tornar a la infància buscant petits insectes sota les pedres. Quina fantàstica manera de començar el dia! I pensar que això era una classe de Ciències del BSB!

El dimarts 12 d’abril, l’escola va convidar els pares de Year 4 a acompanyar-los en l’excursió a la natura com a part de la classe de Ciències. Els alumnes de Year 4 estan estudiant els mamífers, insectes, amfibis, rèptils i aus. Vam passar la primera part de la sortida observant els hàbitats. Vam buscar petits insectes entre l’herba, sota les pedres i darrera dels arbustos per tal de descobrir on prefereixen viure. Amb l’ajuda de lupes, branquetes per fer rodar les pedres i fins i tot amb un microscopi de butxaca, els nens van examinar tota mena d’insectes del seu entorn local. A continuació, vam donar un llarg passeig per la ribera del riu tot observant les aus autòctones; fotges, gallinetes i ànecs, tots ocupats en les seves activitats diàries. Vam veure petits aneguets perseguint les seves mares i algunes aus collint branquetes per als seus nius. Els professors van explicar un munt de coses i ens van plantejar preguntes que ens van fer pensar a tots. Llavors ens vam aturar breument per observar unes tortugues al riu que ens tornaven la mirada, probablement preguntant-se què feien tants nens fora de l’escola. Arreu els nens es mostraven ocupats, tot prenent notes i fent dibuixos dels seus nous descobriments. Tots es mostraven entusiasmats i xerraven animadament explicant-nos a nosaltres, els pares, tot el que sabien. Mentre caminàvem de tornada a l’escola, els pares vam reflexionar sobre la oportunitat fantàstica de poder aprendre fora de l’aula i de la importància d’aprofitar el món per a l’educació dels nostres fills. Va ser un matí extraordinari i molt divertit, una meravellosa porció de col·laboració entre pares i escola, i per a mi i per al meu fill el millor inici del dia possible!

Per Kayte Locke

Mare de Theo (Y4 Emerald)