El “Braç Hidràulic” de Marc guanya la Competició Científica de Vídeos

A l’abril, el departament de Ciències de Secundària del BSB va organitzar la International Science & Engineering Week més gran que s’hagi fet abans a l’escola.

L’equip de professors de Ciències va planificar tot un seguit de tallers durant l’hora de dinar, activitats educatives, una recerca del tresor de Matemàtiques i una competició de vídeos de ciència. Els tallers va incloure una àmplia varietat de demostracions i activitats pràctiques: “Fire Show”, “Dry ice-ice cream”, “Fibonacci workshop”, “The hidden world” (observant plantes i insectes amb microscopis) i “Dissection of squid”.

L’assistència dels nostres estudiants a tots ells va ser realment impressionant; tota la setmana va generar un veritable entusiasme i inspiració per aprendre sobre Ciències, Tecnologia, Matemàtiques i Enginyeria.

La Setmana també va incloure un concurs de vídeos científics. Els estudiants havien de crear un vídeo que expliqués una idea científica, descrivís un experiment o un invent, presentés un inventor/científic o exposés un article relacionat amb la ciència. Independentment de si es tractava d’una representació, un article, una animació, un curt de pel·lícula o un vídeo musical, els estudiants havien de atenir-se a la principal premissa: el seu treball havia d’estar relacionat amb STEM (terme anglès per a Ciència, Tecnologia , Enginyeria i Matemàtiques).

Es van presentar tants vídeos d’altíssima qualitat que prendre una decisió justa va suposar un veritable repte per al jurat. Finalment, Marc de Year 9 va rebre el premi, tot convertint-se en el primer estudiant guanyador de la Competició Científica de Vídeos de la Setmana de la Ciència del BSB.

Els membres del jurat van explicar: “El seu vídeo mostra dedicació, originalitat i unes excel·lents habilitats comunicatives que permeten explicar clarament la ciència que hi ha al darrere del seu invent de braç hidràulic”.

La competició va tenir tant d’èxit que el departament de Ciències va decidir atorgar quatre premis addicionals als estudiants de Key Stage 3. Compartirem tots aquests vídeos al llarg de les properes setmanes.

Podeu veure el vídeo guanyador aquí: