Estudiants de Biologia de Year 11 Visiten la Fundació CRAM

Res no estimula més l’interès per una assignatura com sortir d’excursió. Clarament, Ms Mulhall, la nostra directora de Ciències, està convençuda de l’impacte positiu que tenen els viatges educatius en l’aprenentatge dels alumnes. Amb aquest objectiu, el 28 de setembre passat va organitzar amb el seu equip, Mr Bower i Ms Quadrat, una visita a la Fundació CRAM en El Prat de Llobregat amb els estudiants de Biologia de Year 11.

La Fundació per a l’Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) és una entitat privada sense ànim de lucre dedicada a la protecció del medi marí i a la investigació i conservació d’espècies i ecosistemes marins. L’objectiu d’aquest viatge d’Ecologia era el de sensibilitzar a favor de la conservació dels nostres mars i oceans, i reforçar alhora el treball fet pels alumnes durant l’estiu en el seu projecte sobre l’assignatura del IGCSE de Biologia.

La visita va durar 5 hores, durant les quals els estudiants van participar en diverses activitats relacionades amb actuacions de conservació, però també amb els efectes de l’acció humana sobre el medi ambient en el nostre entorn local: un taller, un treball de camp sobre contaminació a la platja, una visita al santuari de tortugues i un vídeo sobre la pesca il·legal de taurons. “Va ser increïble observar com, des del CRAM, van poder rehabilitar unes tortugues enormes que havien rescatat. El vídeo sobre la pesca il·legal de taurons per comerciar amb les seves aletes va ser d’allò més inquietant i realment va impactar en gran manera als alumnes, els quals van prendre consciència sobre com l’activitat humana està posant en perill a tantes i tantes espècies”, va explicar Ms Mulhall. “Era la primera vegada que visitàvem aquest centre, però sens dubte hi tornarem l’any vinent. Considero que és una experiència molt positiva per als estudiants per múltiples raons i realment crec que en van gaudir i que en van aprendre molt”.