BSB Rendeix Homenatge al Dia del Record

Cada any al BSB rendim homenatge al “Remembrance Day”, una diada de record que se celebra l’11 de novembre arreu del món per recordar el final de les hostilitats de la Primera Guerra Mundial “a les 11 hores del dia 11 del mes 11” l’any 1918.

En el BSB els actes commemoratius són celebrats tant pel personal com pels estudiants com a senyal de respecte per tots els afectats per una guerra, sigui en l’actualitat o en el passat. Sota el lideratge dels estudiants de la classe 13Gb, i amb l’ajuda de Mr Woodruff (Director d’Humanitats), l’escola va organitzar tot un seguit de tutories i assemblees en què van participar tots els estudiants de l’escola, des de Year 3 fins a Year 13. Creiem fermament que recordant el dolor del conflicte, vivim en l’esperança d’un món en pau i confiem que les generacions actuals i futures treballin per aconseguir-ho.

Sens dubte l’objectiu de tot això és inculcar en els joves d’avui que la guerra no serveix per resoldre disputes i que mai no ho ha fet. A través d’aquesta activitat d’enriquiment educatiu, els estudiants participen en un assumpte d’abast internacional tot recordant aquells que són menys afortunats i que actualment estan patint per culpa dels conflictes oberts al món, i respectant a aquells altres que en el passat van tenir de pagar el sacrifici suprem perquè avui puguem viure en llibertat. Els nostres estudiants han desenvolupat, i continuen desenvolupant, un sentiment antibèl·lic, i al mateix temps valoren a aquells que ho han donat tot per defensar una manera de vida pacífica.

Mr Woodruff ens va explicar: “Els estudiants es van identificar amb els conflictes actuals, i van empatitzar amb tots els qui pateixen com a resultat d’una situació tan traumàtica. Van reflexionar sobre un passat pel qual altres persones van donar la seva vida per tal d’assegurar el futur del present. Els alumnes van presentar exemples amb els quals van recordar a persones com ara els seus besavis, que van morir en la guerra civil española, i a amics seus que avui dia estan sent reclutats per l’exèrcit, com l’amic de 17 anys d’un dels nostres alumnes que està sent reclutat per l’exèrcit israelià mentre nosaltres estem pensant en carreres universitàries meravelloses i en les oportunitats d’un futur per davant. Tots van coincidir que aquesta és una petita acció molt valuosa, dedicant una mica del nostre temps un cop l’any a recordar a aquells que donen i van donar, inclosos amics del passat i actuals, familiars (oncles, ties, avis, àvies, pares, mares, germanes, germans, cosins…) i per descomptat aquells a qui no coneixem i ja mai no ho farem, però que van donar i donen de totes maneres”.

L’escola va aconseguir recaptar 330 euros que seran destinats a aquelles persones que pateixen avui dia l’horror de la guerra.

Certament, com van dir els estudiants l’any passat, “No hem d’oblidar pas”.