Estudiants de Year 12 i Pares es donen cita al Segon “Fòrum de Speed Mentoring” del BSB

Com a part del nostre programa de provisió per als alumnes de Batxillerat, i desenvolupant el que anomenem l’”Experiència del Batxillerat”, el passat mes de novembre Mr Petrie, Sotsdirector de Secundària del BSB Castelldefels, va organitzar la segona edició del nostre reeixit “Fòrum d’Speed Mentoring”.

Es tracta d’un esdeveniment de networking en el qual els estudiants de Year 12 i pares de diferents professions es reuneixen per compartir interessos, coneixements, habilitats, experiència i consells del món real. Aquest any l’esdeveniment es va programar abans en el calendari escolar per donar als alumnes més temps per reflexionar de cara al procés de sol·licitud de places a les universitats, que s’inicia a Year 12. En el fòrum van participar pares i alumnes de tots dos campus del BSB, Castelldefels i Sitges.

Hem tingut l’oportunitat de conversar amb Mr Petrie per preguntar-li sobre els resultats d’aquesta segona edició:

Quines professions van estar representades en el fòrum d’enguany?

Hi van participar 13 pares, que representaven un ampli espectre de professions, des de Dret a la indústria de l’Enginyeria Química, i del sector mediambiental al de la Farmàcia.

Quins eren els objectius que es volien complir en aquesta segona edició?

Vam programar l’esdeveniment més d’hora en el calendari escolar per aprofitar l’impuls de l’acte de presentació de Year 12, celebrat a l’octubre, i també amb l’objectiu de tenir més temps al llarg del curs per organitzar altres experiències professionals.

Arran de la experiència de l’any anterior, es va introduir algun canvi o millora en aquesta edició?

Sí, vam ampliar el temps que tenia cada pare per conversar amb els diferents grups sobre el seu sector d’activitat. D’aquesta manera van poder aportar més detall i al mateix temps els alumnes van tenir més temps per fer preguntes.

Quina és la teva opinió del resultat d’aquest segon “Fòrum d’Speed Mentoring”?

Els comentaris dels pares ponents i dels alumnes van ser realment positius. Els actes on participen tots dos grups acostumen a funcionar molt bé. Tenim tal quantitat d’experiència i coneixements entre la nostra comunitat de pares que té sentit aprofitar-la al màxim.

Quins seran els següents passos aquest curs per aprofundir en la preparació professional dels nostres alumnes de Batxillerat?

Els propers passos consistiran a convidar els pares a fer presentacions més extenses en les assemblees de l’escola i sol·licitar als pares que col·laborin oferint pràctiques professionals de qualitat als nostres alumnes.

Ja has detectat alguna àrea de millora per a l’any vinent?

Sí, hem d’incloure més representants del sector creatiu per equilibrar el ventall de presentacions.

Volem donar les gràcies als pares que van dedicar temps a participar en aquesta activitat i esperem continuar col·laborant amb la comunitat de pares en benefici de l’educació i el futur dels nostres estudiants.

Pots llegir sobre el primer “Fòrum d’Speed Mentoring” aquí:
Mr Petrie comparteix la seva visió sobre el primer “Fòrum d’Speed Mentoring” del BSB