Els alumnes de Year 5 coneixen un bomber real!

Imagineu l’emoció dels alumnes de Year 5 quan el 14 de desembre es va presentar un bomber a l’escola! A tots els nens del món els encanten els bombers, els seus uniformes, els camions, les mànegues, escales, llums, sirenes… Així doncs, per aprofundir en el tema de PSHE “Seguretat contra incendis i els oficis de la comunitat”, el professorat de Year 5 (Mr Antcliffe, Miss Tomlinson i Miss Gilbert) van convidar a David, bomber de la ciutat de Barcelona, per explicar la seva professió als alumnes, ajudar-los a comprendre el seu paper en la comunitat local i ampliar els seus coneixements sobre seguretat contra incendis.

David és el cosí de Paula, alumna de Year 5 Maroon. Treballa per al cos de Bombers de Barcelona i es va oferir voluntari a venir a l’escola i parlar amb els alumnes sobre la seva feina, explicar-los en què consisteix, mostrar-los el seu uniforme i l’equipament que utilitza, i formar-los sobre seguretat contra incendis.

Durant 90 minuts, David els va explicar el que suposa exercir com a bomber, on treballa i com és el seu dia a dia a la feina. Els va ensenyar la roba i l’equipament que ha de dur i el que ha de portar al camió, incloent-hi l’aparell que el protegeix del fum, que incorpora un equip especial per respirar, un tanc d’oxigen, i peces de roba especials. També els va ensenyar què és el que passa si té algun problema, ja que el seu vestit està equipat amb una alarma especial.

Tots els nens es van provar els cascos i les jaquetes ignífugues, i fins i tot el casc integral que els cobreix tot el cap, incloent-hi la cara, i que s’omple d’oxigen. Fins i tot Mr Antcliffe va ser carregat en braços per tot el gimnàs! Al final de l’activitat els nens van participar en el joc de la corda com a diversió.

“Quina tarda tan deliciosa! Els nens van aprendre moltíssim sobre la professió dels bombers i van saber apreciar el valor de la seva feina i de la seva funció d’ajut i protecció de la comunitat local”, Miss Gilbert, professora de Year 5 Blue, va comentar.

“Als nens els va encantar i estaven molt emocionats. En concret els va agradar el fet de poder emprovar-se l’equip i aprendre el que cal fer en cas d’emergència. I els va fascinar el casc de protecció que s’omple d’oxigen. Va ser una visita molt interactiva i interessant! Van entendre molt millor el que implica ser bomber i el que cal fer per tal de mantenir-se protegits i fora de perill”, va explicar Mr. Antcliffe, professor de Year 5 Maroon.