Excursió de Geografia al Delta del Llobregat. Una experiència exigent

El 17 de gener, els alumnes de Year 5 i Year 6 del BSB Sitges van fer una caminada de 5 km per la reserva natural del Delta del Llobregat amb les seves professores, Ms Satchel i Ms Usher.

L’excursió cobria diversos objectius d’aprenentatge. Mentre caminaven per la zona, els nens van poder observar les aus, els cavalls, els insectes i les plantes en els seus hàbitats naturals. Aquest contacte amb la natura els va agradar moltíssim, i els va permetre descobrir com ha evolucionat aquest espai, com està vinculat amb l’aeroport de Barcelona i com l’utilitza la gent. Es van seleccionar diverses activitats de forma minuciosa per tal de complementar els temes d’aprenentatge d’aquest curs. Així, tant Year 5 com Year 6 van analitzar el paper que juga la conservació i la protecció de la flora i la fauna amb relació a l’expansió i planificació urbanística. També van fer servir mapes i fotografies aèries per entendre els canvis que ha experimentat la zona i van identificar-ne els trets físics i els produïts per l’acció humana.

Ms Satchel va comentar “Va ser tot un èxit! Per als nens va suposar un gran repte i va significar un gran avenç pel que fa a objectius d’aprenentatge. El fet de tenir l’oportunitat d’observar els ocells i els animals que han estat estudiant en el seu hàbitat natural va ser una experiència única per a ells. També crec que van progressar de forma significativa a l’hora de comprendre la història i les característiques geogràfiques del seu entorn”.