Aprenent Matemàtiques… a l’Estil Anglès!

El dimarts, 24 de gener, 28 pares d’alumnes de Key Stage 2 van assistir al nostre Taller per a Pares i Mares sobre “Càlculs Matemàtics a l’Estil Inglés”. Aquesta nova activitat del Family Club va tenir una gran acollida, ja que els pares senten una gran curiositat per les diferències entre el sistema de fer càlculs britànic i espanyol (i de com ho van aprendre ells a l’escola), i van agrair poder rebre algun consell per ajudar els seus fills a casa.

Philip Antcliffe, professor de Year 5 Maroon i Coordinador de Matemàtiques de KS2, ens va explicar en què va consistir el taller:

Quines activitats van fer els pares durant el taller?

“Primer els vam explicar com ensenyem Matemàtiques al BSB. Els vam informar sobre quan i amb quina freqüència els nens fan Matemàtiques a classe i com s’organitzen les lliçons. Vam comentar el currículum britànic de Matemàtiques i el que es cobreix en cada curs. Finalment vam analitzar els diferents mètodes de càlcul per a la suma, resta, multiplicació i divisió, tot mostrant la progressió des de Year 3 fins a Year 6. Els pares també van tenir l’oportunitat de provar alguns dels mètodes britànics a la pissarra, com fan els nens. ”

Quin era l’objectiu del taller?

“L’objectiu era mostrar TOTS els càlculs que fem servir per fer les quatre operacions matemàtiques, i demostrar com ensenyem els diferents mètodes i el raonament subjacent. També vam destacar les diferències entre els mètodes utilitzats en el Regne Unit i Espanya, especialment per fer divisions. Els pares van tenir l’oportunitat d’aprendre i practicar amb els sistemes britànics. ”

Quins van ser els comentaris dels participants?

“Al principi els pares estaven una mica nerviosos perquè des de l’escola que no havien provat a fer alguns dels càlculs. No obstant això, de seguida van agafar la dinàmica del taller i es van llançar a fer sumes en les seves pròpies pissarres.”

Creus que va ser un taller útil per als pares?

“Per descomptat. Va ser de gran utilitat perquè els pares poguessin veure la progressió dels càlculs en les quatre operacions matemàtiques, de la suma a la resta a Year 3 fins a les divisions llargues en Year 6. Espero que ara tinguin una idea més clara de la diferència entre els sistemes britànics i espanyol, que comprenguin per què els nens aprenen diferents mètodes per fer càlculs i que se sentin més còmodes per ajudar-los a casa. No vam tenir temps de veure-ho tot amb gran detall, de manera que espero poder organitzar un altre taller aviat per concentrar-nos en els càlculs de les multiplicacions i de les divisions.”