Year 3 Coneix un Spinosaurus al Museu Blau de Barcelona

El mes passat la classe de Year 3 de BSB Sitges va visitar al Museu Blau, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, situat al parc del Fòrum. El museu s’ha convertit des del 2011 en un equipament obert i dinàmic, amb l’objectiu de compartir coneixement sobre la diversitat i l’evolució del món natural en el context dels reptes mediambientals amb els quals ens enfrontem actualment.

La classe va visitar el museu d’acord amb els requisits del nou currículum de Key Stage 2 i per involucrar els nens en el nou tema de Ciències (roques i materials / fòssils), i el tema d’aquest trimestre “De l’Edat de Pedra a la’Edat de Ferro”.

Mr McLachlan, professor de Year 3 Dalí, va fer una visita guiada pel museu i després els va portar a l’exposició temporal “Spinosaurus: el gegant perdut del Cretaci”, el primer dinosaure adaptat per nedar que es coneix i el més gran entre els dinosaures carnívors. Els nens van poder veure una rèplica de l’esquelet de mida real i una sèrie de models, fòssils i audiovisuals que recreen la fauna i l’ecosistema del nord d’Àfrica en el període Cretaci, fa 95 milions d’anys.

Al llarg del dia, els nens van dur a terme activitats relacionades amb el contingut de ciències i van recollir informació molt útil sobre l’extinció del Spinosaurus, que els servirà d’inspiració per a les tasques d’escriptura a classe.

En conjunt va ser una excursió molt interessant, que als nens els va encantar:

“Em va encantar veure les roques perquè tenien cristalls”, va dir Alex.

“Em va agradar conèixer més sobre l’Spinosaurus, perquè ja no existeix”, va dir l’Ignasi.

“Em va agradar tot; no sabria dir quin seria el meu favorit”, va dir Danil.

“M’ho vaig passar molt bé quan vam veure els cristalls i l’Spinosaurus. Per descomptat també em va agradar el menjar”, va dir Gene.

Segons Mr McLachlan, “Als nens els va encantar la visita al Museu Blau. L’oportunitat de veure les roques i els minerals, als quals no tenen accés des de l’aula, va ser especialment inspiradora. Els nens van observar els fòssils amb moltíssima curiositat i es van quedar molt sorpresos amb l’exposició de l’Spinosaurus. Estic desitjant veure les seves redaccions, ja que és un tema que els fascina.”