19 Estudiants del BSB Premiats en el “Enigma Maths Challenge”

BSB-Castelldefels-Enigma-Maths-Challenge
Mr Oldfield, professor de Matemàtiques del BSB Castelldefels, es complau a anunciar els resultats i certificats obtinguts en el “Enigma Maths Challenge”, que es va celebrar a finals del trimestre passat.

El “Enigma Maths Challenge”, que té caràcter semestral, consisteix en una sèrie de reptes en línia dissenyats de tal manera que els alumnes des de Year 4 fins a Year 13 reforcin els principals continguts de l’assignatura de Matemàtiques sense la pressió acadèmica ni dels seus companys. El repte “Enigma” es porta a terme des de fa 35 anys en col·laboració amb Australian Mathematics Trust (AMT) i hi participen 25 milions d’estudiants de més de 30 països.

El “Enigma Challenge” consta de dues rondes que es fan online en una finestra flexible de 8 setmanes. Enguany la primera ronda es va celebrar entre el 17 d’octubre i el 18 de novembre de 2016, i la segona ronda, el 30 de novembre del 2016.

Mr Olfield explica en què consisteix l’activitat: “Es tracta d’un exercici voluntari en el qual els alumnes tenen l’oportunitat de participar en un repte global sense cap tipus de pressió. Està pensat per promoure la resolució de problemes matemàtics i per enriquir el currículum de Matemàtiques de forma accessible per a tots els alumnes, tot i que exigint un major esforç a aquells amb més habilitat en aquest camp.”

“Enguany hi van participar alumnes des de Year 4 fins a Year 13, cadascun amb un objectiu. Cada ronda durava 40 minuts. La Ronda 1 estava oberta a tots els estudiants i aquells que eren seleccionats passaven a la Ronda 2. Els alumnes van completar la Ronda 1 a casa, mentre que els que es van classificar per a la Ronda 2 van haver de fer el segon repte a l’escola en condicions d’examen.”

Un total de 65 alumnes del BSB es van presentar al “Enigma Challenge”. D’ells, 19 estudiants es van classificar per a la segona ronda, i van obtenir els següents certificats:

Aleksandra (Year 13):        Distinction – top 5%

Eduard (Year 13):               Distinction – top 5%

Alexander (Year 11):          Distinction – top 5%

Andrea (Year 10):               Distinction – top 5%

Ana H. (Year 10):               Distinction – top 5%

Mari (Year 10):                   Distinction – top 5%

Anna T. (Year 10):             Distinction – top 5%

Laura (Year 9):                   Distinction – top 5%

Peter (Year 8):                    Credit – top 15%

Diogo (Year 7):                   Distinction – top 5%

Alex (Year 7):                      Distinction – top 5%

Lucie (Year 7):                    Distinction – top 5%

Judith (Year 7):                  Distinction – top 5%

Alexander (Year 7):           Credit – top 15%

Raül (Year 7):                     Distinction – top 5%

Noa (Year 7):                      Distinction – top 5%

Bogdan (Year 7):               Distinction – top 5%

Aileen (Year 6):                 Distinction – top 5%

Daniel (Year 4):                Distinction – top 5%

Mr Oldfield es mostrava molt orgullós del resultat d’aquesta primera participació del BSB: “Era una activitat opcional. Per tant, el fet que hi participessin tants alumnes de tots els grups, des de Year 4 fins a Year 13, va ser molt gratificant. Que tants alumnes es classifiquessin per a la segona ronda i que en rebessin distincions demostra el talent dels nostres joves matemàtics en tots els grups d’edat a The British School of Barcelona.”

Felicitats a tots els alumnes participants, als premiats, als professors de Matemàtiques de l’escola i a Mr Oldfield per aquests resultats tan excepcionals en la nostra primera participació. Estem desitjant que torneu a participar en la propera edició!