Extraordinària Participació: 101 Estudiants del BSB en el “UKMT Intermediate Maths Challenge”

Com a part del programa d’enriquiment educatiu del departament de Matemàtiques per a aquells matemàtics amb més talent de l’escola, cada any animem als alumnes del BSB a participar en diversos desafiaments matemàtics, dissenyats per UK Mathematical Trust a nivell mundial.

Els “UKMT Individual Maths Challenges” són reptes dissenyats per promoure la resolució de problemes i generar interès en les Matemàtiques. Hi ha tres nivells (“Junior”, “Intermediate” i “Sènior”) que cobreixen tota l’etapa de Secundària i que atrauen més de 600.000 participants de més de 4.000 escoles de tot el món.

Dijous, 2 de febrer, 101 estudiants de Key Stage 4 de tots dos campus del BSB, Castelldefels i Sitges, van fer l’examen corresponent al nivell “Intermediate” del “Maths Challenge “, que consistia en 25 preguntes d’elecció múltiple per resoldre en 60 minuts.

Mr Oldfield, professor de Matemàtiques del BSB Castelldefels, i coordinador d’aquesta activitat durant els darrers 5 anys, explica: “Els estudiants van gaudir de l’activitat i ja estaven desitjant rebre’n els resultats per veure si havien aconseguit un certificat “Gold”, “Silver” o “Bronze”, i si havien estat convidats a participar en el “Kangaroo Challenge” o a la “British Mathematical Olympiad”, competicions a les quals només es convida a aquells estudiants que obtenen resultats excepcionals en el “Maths Challenge”.

Doncs bé, els resultats no van trigar a arribar… I també són impressionants!

  • 36 estudiants van obtenir un Certificat:
    • 2 estudiants van obtenir el certificat “Gold” (Thibault, Year 11, BSB Castelldefels i Liu, Year 10, BSB Sitges)
    • 11 estudiants van obtenir el certificat “Silver”
    • 23 estudiants van obtenir el certificat “Bronze”
  • 3 estudiants van aconseguir accedir a la ronda de competició del “Kangaroo Challenge” (Thibault, Liu i Monami, Year 9, BSB Castelldefels) que se celebrarà el 16 de març
  • Liu també va aconseguir el “Best in School Certificate” superant Thibault per una única pregunta

“Per primera vegada, enguany hem tingut més de 100 participants en el “Intermediate Maths Challenge”. Com els alumnes es presentaven a fer l’examen de forma voluntària, la gran acollida demostra l’entusiasme per les Matemàtiques i l’esperit competitiu que regna al BSB. M’agradaria donar les gràcies a Mrs Sheehy, professora de Matemàtiques al BSB Sitges, per coordinar l’activitat en el seu campus, ja que aquesta era la primera vegada en què els alumnes de Sitges tenien l’oportunitat de participar-hi”, va dir Mr Oldfield.

Felicitats a tots els estudiants! El lliurament de Certificats tindrà lloc durant les properes Assemblees de Celebració.

 

Més detalls sobre UKMT i els “Maths Challenges” a: https://www.ukmt.org.uk/