Estudiants d’Art Examinen l’Obra Modernista de Ramon Casas

El divendres, 17 de febrer, els alumnes de l’assignatura d’Art de Year 10, 11, 12 y 13 del BSB Sitges visitaron l’exposició de Ramon Casas que se celebrava al Museu Maricel de Sitges.

L’exposició temporal “Ramon Casas, la modernitat anhelada” és l’acte central d’una sèrie d’esdeveniments per commemorar el 150 aniversari del naixement del pintor català del segle dinou, una icona de modernitat i del Modernisme.

Els estudiants van poder veure una selección de 178 obres del pintor en diversos suports com ara la pintura, el dibuix i el cartell, així com una extensa col·lecció de fotografies d’època que ajudaven a emmarcar la seva obra dins del context social i cultural del període en què va viure.

El grup d’alumnes d’Art de KS4 i KS5 també va tenir l’oportunitat de visitar el Museu Cau Ferrat, casa-taller de Santiago Rusiñol, artista modernista contemporani. El museu acull col·leccions d’art antic (pintura, ferro forjat, ceràmica, vidre, arqueologia, escultura i mobiliari) així com d’art modern (pintura, dibuix, escultura).

La professora d’Art d’IB Ms Fernández, que va estar acompanyada de Mrs Kovak en aquesta sortida, va destacar els molts beneficis de la visita:

  • Donar als alumnes l’oportunitat de veure obres d’art en diferents mitjans en primera persona
  • Aprendre més sobre el moviment del Modernisme Català i els seus artistes
  • Conèixer un museu local
  • Desenvolupar la seva pròpia lògica de conservació
  • Veure esbossos, fotografies i objectes de l’interès de l’artista que formen part del procés de desenvolupament de l’obra final i que ajuden els alumnes a entendre com funciona el procés creatiu

Ms Fernández va explicar “Aquesta activitat encaixa perfectament amb el currículum ja que ofereix als alumnes l’oportunitat d’apreciar diferents obres d’art i mitjans, descobrir artistes, aprendre història de l’art, entendre el procés de crear una obra coherent i creativa i comprendre la funció del conservador d’una exposició” i va afegir, “La majoria dels alumnes van gaudir de l’exposició. Van sentir que podien entendre l’obra i el treball creatiu subjacent. Els va agradar poder observar els diferents estils, les temàtiques i l’ús dels diferents mitjans. Va ser una bona oportunitat per començar a pensar en les seves pròpies pràctiques i en els seus projectes d’art personals. Crec que van sortir del museu entusiasmats i desitjant començar a desenvolupar les seves pròpies obres i provar coses noves.”