Els Alumnes de Socials de Year 9 Visiten el MNAC

Per consolidar el currículum de Socials, els alumnes de Year 9 del BSB Castelldefels van visitar el MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya) el 15 de març.

L’art romànic i l’art gòtic formen part del temari d’aquest trimestre. Segons el professor, Mr Rius, “Els alumnes han d’aprendre a identificar i apreciar formes i estils artístics i ser capaços d’explicar el significat que tenen en la nostra cultura”. Per tant, l’objectiu d’aquesta visita era mostrar la connexió entre el nostre món iconogràfic i el dels estils romànic i gòtic per tal de destacar les similituds i diferències i arribar a comprendre tots dos millor.

El fons d’art romànic i gòtic medieval del museu està integrat per una col·lecció extraordinària d’obres d’art, com el conjunt de pintures murals i de pintura sobre taula més nombrós i antic d’Europa, treballs d’orfebreria, escultures en pedra i en fusta, mobiliari litúrgic, retaules, peces decoratives, entre d’altres.

Tant els alumnes com els seus professors (Miss Martínez, Mrs Reis i Mr Rius) van gaudir de la visita guiada per les diferents sales mentre comentaven les obres més significatives. Per als alumnes va ser una activitat realment enriquidora des del punt de vista de poder relacionar el que han après a classe amb els treballs exposats.

Mr Rius va explicar: “La visita guiada va permetre destacar la connexió entre les tecnologies innovadores actuals (centrades en la imatge) i l’artesania medieval. Els alumnes van aprendre sobre tècniques, materials, dissenys, així com sobre la visió del món particular de cada moment. Van poder aplicar les nocions apreses a l’aula tot participant activament en el diàleg amb la guia del museu i plantejar les seves preguntes sobre les obres.”