Classes de Català al Monestir de Montserrat per a Year 7

La setmana passada seixanta-sis estudiants de Year 7 del BSB Castelldefels van passar el dia a Montserrat amb alguns dels professors del departament de Llengües Estrangeres Modernes (MFL) (Mrs Reis, Mr Rius i Miss Martínez) i la Directora d’Anglès i Idiomes, Mrs Kelly.

Al massís rocós de Montserrat es troba el monestir benedictí Santa Maria de Montserrat, que acull el santuari de la verge de Montserrat. La finalitat d’aquesta excursió era que els alumnes estiguessin immersos en la llengua i la cultura catalanes, i que poguessin practicar l’idioma en un entorn nadiu real.

Primer van fer una visita guiada en la qual se’ls va explicar la situació geogràfica de la serralada de Montserrat i l’origen de la seva forma tan peculiar. També van conèixer les llegendes de la muntanya i la religiositat del lloc, i van assistir a la projecció de diversos vídeos que mostraven la història del monestir i el dia a dia dels joves que formen part del Cor de Montserrat. Fins i tot van tenir el privilegi de sentir-los cantar a la Basílica!

Va ser un dia molt agradable per als alumnes. Els professors van comentar que s’hi van mostrar molt curiosos amb les anècdotes que els explicava la guia i que van gaudir recorrent el lloc amb els seus companys.

Miss Martínez, professora de MFL, va explicar: “A tots ens va encantar aquesta excursió. Combinava una sortida a la natura amb una visita cultural. Va ser una experiència increïble poder escoltar els nois del cor (L’escolania) després de saber com d’exigent és la seva formació musical. Ens van inspirar! Els alumnes van connectar molt bé amb la guia i van mostrar gran interès per conèixer més sobre el lloc. Com és tradició, després de dinar al restaurant, vam comprar el mató i la mel típics de la zona i vam encendre una espelma.”