Restaurant amb Estrella Michelin Imparteix Taller durant la Setmana de la Ciència del BSB

El 31 de març vam celebrar al campus de Castelldefels una xerrada demostrativa de la mà de Nil Dulcet, cap de cuina del restaurant Disfrutar. Es tracta d’un restaurant creat pels darrers tres xefs d’El Bulli, que ha obtingut una Estrella Michelin i que ha estat reconegut com al Millor Restaurant d’Europa de 2016, entre d’altres guardons de reconegut prestigi.

Durant la xerrada Dulcet va comentar amb els alumnes el valor de la creativitat, la innovació i la importància del treball en equip, tot emmarcant-lo dins de la celebració de la Setmana de la Ciència de l’escola. Gràcies al caràcter pràctic de la sessió, els alumnes van poder conèixer de primera mà com és el dia a dia del prestigiós cuiner i del seu equip a partir de vídeos demostratius que reflectien l’ús de la ciència com a ingredient d’innovació en l’alta cuina. Els alumnes també van tenir l’oportunitat de provar alguns dels productes més nous del restaurant.

En paraules de Mr Whellams, director de Química, “La visita del restaurant Disfrutar ha estat clau en la Setmana de la Ciència de l’escola. Gràcies a en Nil Dulcet els alumnes han pogut conèixer les aplicacions de la química en aspectes quotidians com la cuina, i corroborar la importància d’aquesta disciplina, fonamental en les propostes gastronòmiques dels grans xefs i restaurants més influents del món”.

Nil Dulcet va comentar “Ha estat tot un plaer acostar el món de la cuina als alumnes de The British School of Barcelona. Estic molt orgullós del resultat de la jornada ja que vaig poder transmetre’ls que la ciència és una peça clau en el nostre dia a dia, la importancia del treball en equip i la necessitat, ara més que mai, de tenir consciència mediambiental”.

Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas, xefs del prestigiós restaurant, també van voler destacar la finalitat de les seves creacions: “Intentem emocionar a través de la nostra cuina, i l’art precisament es mou per l’emoció que provoca, així que potser aquesta seria la relació que podrien tenir cuina i art. Pel que fa a la ciència, nosaltres transformem productes i elaboracions amb tècniques i diferents aparells… Fem servir tot allò que està al nostre abast, però sempre amb l’objectiu final d’emocionar. Sempre és un plaer poder compartir els nostres coneixements i valors amb els que estan aprenent”.

La Setmana de la Ciència i l’Enginyeria de Secundària és un esdeveniment clau en el departament de Ciències del BSB. Cada any per aquestes dates es programa un intens calendari d’actes, que inclou activitats de classe, tallers, convidats especials, excursions i concursos. Aquest any, a més, els alumnes i el personal del BSB van poder emocionar-se amb el naixement de fins a set pollets a l’escola.

Cal destacar especialment el treball d’alguns dels nostres alumnes de Year 11 participants en la competició de vídeos sobre ciència, i en particular les nostres felicitacions a Thibault i Youssef pel vídeo guanyador, “Maglev”. Els jutges van remarcar que “el vídeo conté un nivell de detall molt elevat i manté el contingut accessible per a tots els alumnes d’institut” i que “l’ús d’un model físic ha ajudat a enriquir el vídeo i mantenir l’atenció de l’espectador”. El vídeo ha entrat a la competició “Harry and Margaret Kroto Prize for Innovative Use of Technology in Science Learning” de la Universitat de Sheffield. Molta sort!

Podeu veure el vídeo aquí: vimeo.com/209892472