Year 7 Descobreix l’Antiga Civilització Egípcia

Museu Egipci BSB - Museo Egipcio
A l’abril, 46 alumnes de Socials del BSB Castelldefels van visitar el Museu Egipci de Barcelona. Es tracta d’una activitat regular en el pla d’estudis de l’assignatura, que complementa i enriqueix el treball desenvolupat pels alumnes a l’aula durant el segon trimestre.

Acompanyats pels professors de Socials, Mrs Reyes, Miss Martínez i Mr Rius, els alumnes van participar en una visita guiada i un taller. El recorregut pels diferents espais del museu els va permetre familiaritzar-se i comprovar de primera mà i d’una forma molt pràctica totes les temàtiques de l’antic Egipte cobertes en el temari: faraó, societat, vida quotidiana, món funerari, art, mite, màgia i religió.

Durant les dues hores que va durar la visita al museu, els alumnes van participar molt activament i amb gran entusiasme en l’aprofundiment d’una matèria que és tant interessant com atractiva per als joves. Segons els professors, als alumnes els va fascinar poder veure de prop una mòmia, i van gaudir especialment del taller de jeroglífics, amb el que van tenir l’oportunitat d’apropar-se al secret d´aquesta escriptura, descobrir com es van arribar a desxifrar i fins i tot fer d´escribes tot fent servir un papir com a support.

Mrs Reyes va explicar: “Ens ha semblat a tots una visita interessant, perquè permet als alumnes participar d’una manera molt activa, no només com a simples visitants, sinó comprovant que són capaços de fer bones intervencions, davant les preguntes del nostre guia.”