Rècord de Participants del BSB en UKMT Junior Maths Challenge

Amb una xifra rècord de participació, 120 alumnes de Year 7 i 8 entre els campus de Castelldefels i Sitges, a finals d’abril el BSB va prendre part en el UK Mathematics Trust (UKMT) Junior Maths Challenge, amb prop de 200.000 altres participants. El repte consisteix a contestar 25 preguntes d’opció múltiple en 90 minuts en condicions normals d’examen a l’escola. Aquest qüestionari es retorna al UK Mathematics Trust (UKMT) perquè el corregeixin.

Els UKMT Individual Maths Challenges estan pensats per tal de generar interès en les matemàtiques en el major nombre d’estudiants possible. Hi ha tres nivells (Junior, Intermediate i Sènior), que cobreixen totes les edats de l’educació secundària (11-18 anys) i en conjunt atrauen més de 650.000 alumnes de 4.500 escoles i instituts d’arreu del món. Cada repte condueix a una Olimpíada posterior. Al BSB aquesta activitat forma part del nostre programa d’enriquiment educatiu per a aquells alumnes de Key Stage 3 amb més talent en Matemàtiques, amb l’objectiu de fomentar la resolució de problemes i la curiositat pel fascinant món de les Matemàtiques.

Els estudiants Junior van gaudir amb l’activitat i estan desitjant rebre els resultats que han d’arribar en unes 3 setmanes per saber si han rebut el certificat Gold, Silver o Bronze en funció dels seus resultats, o si han obtingut plaça per participar a la British Maths Olympiad. Només 1.000 estudiants són convidats a participar a l’Olimpíada. A la tardor, després del Sènior Challenge, Eduard i Alex de Year 13, van accedir a la primera ronda de la British Maths Olympiad, de manera que creuarem els dits per als nostres matemàtics més joves aquest cop també.

Mr Oldfield hi confia: “Enguany hem tingut el major nombre de participació de la història d’aquest esdeveniment en el BSB. El fet que tants alumnes decideixin presentar-s’hi demostra el gran entusiasme que generen les Matemàtiques i la competitivitat que regna en el BSB. M’agradaria donar les gràcies a Mrs Sheehy per la seva col·laboració en el campus de Sitges, ja que aquesta ha estat la primera vegada en què els alumnes del BSB Sitges participaven en el Junior Challenge.”

 

Per a més informació sobre l’UKMT i els Maths Challenges, consulta la pàgina web:
https://www.ukmt.org.uk/