Sensacional Dia de les Matemàtiques per als Mathletes de KS2

El divendres, 26 de maig, els alumnes de Years 3, 4, 5 i 6 del BSB Castelldefels van gaudir d’un dia complet d’activitats divertides, interessants i educatives relacionades amb les matemàtiques. La idea d’aquesta iniciativa era “fomentar l’interès i la diversió per aquesta assignatura, desenvolupar el domini i les tècniques de resolució de problemes, i animar a aquells nens a qui els resulten difícils o els desagraden a aprendre a gaudir-les a través d’activitats interessants i atractives”, va explicar Mr Antcliffe, coordinador de Matemàtiques de KS2.

El dia va començar amb una assemblea molt animada en la qual els nens van rebre instruccions per a la jornada i se’ls va assignar un seguit de reptes que havien de complir. A continuació, van tornar a les aules o es van disposar en els seus grups de Matemàtiques per a dur-los a terme.

Els reptes van ser:

  • El repte de les taules! Els nens s’havien de cronometrar per contestar 100 preguntes en el menor temps possible. En la propera Assemblea de Celebració es donarà a conèixer els guanyadors de cada classe, cada curs i cada Key Stage.
  • El repte de l’enquesta KS2! Es va consultar a tots els alumnes i professors de KS2 tres qüestions: quin és el teu superheroi preferit? Què t’agradaria que hi hagués al pati nou? i quin seria el teu menjar ideal a l’escola? Els resultats es van traslladar a les aules per fer el recompte, disposar les dades en gràfics de barres o circulars, i analitzar-los. Aquesta informació serà presa en consideració a l’hora de decidir les millores a l’escola.
  • La gimcana matemàtica! A l’exterior, els nens van haver de completar una sèrie de tasques, entre les quals s’incloïa trobar les formes 2D que conformen l’edifici del Teatre, calcular el perímetre del camp de futbol només fent servir els seus cossos, o determinar la fracció de les bicicletes i patinets aparcats al BSB.
  • Art matemàtic! Els alumnes de Year 3 van dissenyar algunes formes estil Paul Klee, els de Year 4 es van atrevir amb els cercles Fibonacci, els de Year 5 van dibuixar estrelles geomètriques, i els de Year 6 van construir la silueta d’una ciutat utilitzant els nombres en pi.
  • El repte de l’avió de paper! Els alumnes de Year 6 van fer avions de paper i van intentar calcular-ne la velocitat tot mesurant la distància que recorrien en un temps determinat.

Indiscutiblement va ser un dia d’immersió total en les matemàtiques, ja que tots els professors, inclosos els d’espanyol, català i educació física, van dedicar tota la jornada escolar a impartir matemàtiques.

“Als alumnes els va encantar. Estaven contents de poder practicar les matemàtiques en alguna cosa que anés més enllà de fer càlculs i contestar preguntes d’un llibre. Va ser una bona manera perquè els nens experimentessin les matemàtiques d’una forma poc convencional, i descobrir que poden ser molt divertides per a tothom, independentment de la seva habilitat. Fins i tot aquells a qui no els solen agradar van descobrir com a mínim un aspecte de les matemàtiques que els resultava atractiu,” va comentar Mr Antcliffe.

I en això consisteix l’educació en el BSB, de fet!

Felicitats, Mathletes!