La Importància del Joc segons Ms Coleman en el Diari “El Mundo”

BSB - El Mundo

Ms Coleman, coordinadora psicopedagògica de Primària en el BSB Castelldefels, va reflexionar recentment sobre els beneficis del joc en els nens. La seva opinió forma part d’un interessant reportatge en el qual altres professionals del sector educatiu també exposen el seu punt de vista sobre aquesta qüestió.

L’article “La Importància del Joc” va ser publicat al diari “El Mundo” el passat mes de juliol i tot i que estava enfocat en un context vacacional, els comentaris de Ms Coleman són igualment vàlids per a qualsevol altra època de l’any, especialment ara que els nens tornen a la rutina escolar:

L’estiu és una oportunitat única perquè els nens juguin sense pressions, i amb més disponibilitat de temps, però les recomanacions han de servir per a tot l’any, ja que els nens han de jugar cada dia. El més important és que el joc sigui divers i, dins d’aquesta diversitat, hi ha el joc a l’aire lliure. Quan no juguen a l’aire lliure, «perden l’oportunitat d’aprendre activament sobre el món que els envolta, d’explorar i prendre riscos. Els nens han de poder ser nens, córrer, saltar, cridar, embrutar i explorar el desconegut. El joc a l’aire lliure és positiu per a la salut i el desenvolupament físic i, mentre juguen amb els seus amics, aprenen habilitats de socialització, interacció, cooperació i negociació», assenyala Carol Coleman, coordinadora psicopedagògica de The British School of Barcelona.

 

L’article sencer està disponible aquí