BSB al Harvard Model Congress Europe 2018

Ens complau anunciar que diversos estudiants del BSB van participar en el Harvard Model Congress Europe (HMCE), que va tenir lloc a Madrid del 9 al 12 de març.

El HMCE és un programa internacional organitzat per estudiants de la Universitat de Harvard, en què els participants viuen situacions pròpies del govern d’una nació. A través d’actuacions, debats, reunions, judicis, rodes de premsa i declaracions, el Congrés ofereix als estudiants que hi participen (en el seu paper com a “delegats”) l’oportunitat d’ampliar els seus coneixements sobre la relació entre la participació ciutadana i les funcions dels governs.

Al HMCE els delegats perfeccionen la seva capacitat de pensament crític, i al mateix temps aprenen a fer acords, parlar en públic i negociar- tres habilitats que després podran aplicar a diferents situacions en el món real.

Estem molt contents d’haver assistit al Congrés amb 10 estudiants del BSB enguany, i, que per primera vegada hi participessin estudiants de Year 11. Els estudiants del BSB van actuar com a presentadors de la BBC i representants de la Comissió Europea i el Grup dels 24 (G24), i també van participar en simulacions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la Comissió de Salut, Educació, Treball i Pensions i la Comissió Judicial del Senat.

Enguany el HMCE els va donar l’oportunitat de desenvolupar el tema “El futur d’Europa” a través de representacions de les negociacions del “Brexit”. Durant aquesta activitat interactiva, en què van participar tots els estudiants del Congrés, els delegats havien de considerar la culminació de les negociacions entre el Regne Unit i la Unió Europea, avaluar totes les possibilitats, i votar segons la seva pròpia visió per al futur d’Europa . A més, aquesta experiència els va permetre de sortir del seu paper com a membres del comitè i contemplar de manera crítica el futur de les relacions entre el Govern britànic i la UE.

Mrs Kovak, la coordinadora d’IB al BSB Castelldefels, ens explica: “Les dues jornades intensives i les dues mitges jornades d’immersió en la política diària van ajudar als nostres estudiants a comprendre la importància de prendre decisions ben fonamentades per a la seguretat i el benestar dels altres. Aquesta experiència d’immersió els va incentivar a pensar en tots, i d’aquesta manera van fer un pas endavant per fer del món un lloc millor.