El BSB reuneix 20 universitats europees a BSB Nexus

Per tercer any consecutiu, el BSB va celebrar el 18 d’abril la Fira Anual d’Universitats Britàniques i Europees a BSB Nexus, el nou campus preuniversitari a Castelldefels.

La cita va reunir 20 de les universitats més prestigioses del Regne Unit, Itàlia, Suïssa, Holanda, Àustria i Alemanya amb l’objectiu de donar a conèixer als estudiants de Batxillerat i a les seves famílies l’oferta educativa, els requisits d’admissió i el procés de sol·licitud de plaça als diferents ensenyaments de grau.

Annette, estudiant de Year 12, que va participar en l’organització d’aquest esdeveniment amb els seus companys de classe com a un dels projectes de l’assignatura CAS, va compartir la seva experiència a Ràdio Castelldefels (98.0 FM): “Quan vam iniciar aquest projecte vam preguntar als estudiants què volien veure, i ens van dir que alguna cosa més moderna i actual, abans que les carreres tradicionals. Així que quan vam seleccionar les universitats volíem que tothom tingués alguna cosa que li agradés. Tenim universitats més artístiques, com ara d’efectes especials, de cinematografia i també d’hostaleria.” – Entrevista de ràdio complerta aquí

Ms Catherine Burns, assessora del cicle preuniversitari del BSB, va destacar la importància d’aquest tipus d’accions d’assessoria que ajudin als nostres alumnes a prendre les decisions més adequades per al seu futur professional. “És molt important que inspirem als estudiants i que se sentin recolzats i motivats per la varietat d’oportunitats de futur al seu abast. Cada estudiant té un camí únic per descobrir, i la nostra funció és ajudar-los a identificar aquest camí i proporcionar-los la informació, l’assessorament i l’orientació necessaris per avançar cap a aquest objectiu.” Hi va afegir: “El fet que els alumnes puguin gaudir d’una experiència internacional els enriqueix tant a nivell personal, com social i cultural, i els proporciona una perspectiva global com a ciutadans del món. La possibilitat d’expressar-se amb fluïdesa en anglès amplia el ventall d’universitats entre les que poder escollir.”

La Fira d’Universitats Britàniques i Europees és un dels components clau del programa d’assessoria preuniversitari del BSB, juntament amb la Fira Anual d’Universitats Espanyoles (que va tenir lloc al gener de 2018) i les presentacions de les universitats i els centres d’estudis superiors que ens visiten periòdicament durant tot l’any.

Any rere any aproximadament el 50% dels estudiants que es graduen a l’escola escullen destinacions universitàries internacionals per continuar els seus estudis i llaurar el seu futur professional. Entre les institucions europees preferides pels nostres alumnes destaquen les universitats britàniques, seguides de les universitats dels Països Baixos i Suïssa.

Les universitats i centres d’estudis superiors que han confirmat la seva assistència a la 3a edició de la Fira Anual d’Universitats Britàniques i Europees són: City, University de London (Regne Unit), Lancaster University (Regne Unit), New College of Humanities London ( Regne Unit), Royal Holloway, University of London (Regne Unit), University of Bristol (Regne Unit), University of Plymouth (Regne Unit), University of Sussex (Regne Unit), University of Exeter (Regne Unit), University of Reading (Regne Unit), Universitat de Leicester (Regne Unit), University of Essex (Regne Unit), Richmond The American University of London (Regne Unit), UIBS, United International Business School, New York Film Academy (Itàlia), Ecole Hoteliere de Lausanne (Suïssa), University of Applied Sciences Weiner Neustadt (Àustria), The Hague University of Applied Sciences (Països Baixos), Hotel Management School Maastricht, The University of Zuyd Applied Science (Països Baixos), Delft University of Technology (Països Baixos), EBS University of Business and Law (Alemanya).

Més informació: Fires d’Universitats del BSB

Podcast de l’entrevista de ràdio aquí