Yiyang obté la Medalla d’Or en Olimpíada de Matemàtiques

Ens complau compartir l’assoliment de Yiyang, alumne de Year 11, en la recent Olimpíada de Matemàtiques. Yiyang és un portentós matemàtic del BSB que després de participar en la “Intermediate Mathematical Olympiad” el passat mes de març va obtenir una medalla d’Or en classificar-se entre els millors 100 alumnes del seu grup d’edat, quedant a molt pocs punts dels 50 primers classificats .

La “Intermediate Matemàtiques Olympiad” és la ronda posterior al “UK Intermediate Mathematical Challenge”, un repte matemàtic que va tenir lloc al febrer i en el qual van participar 120 alumnes del BSB dels Years 9, 10 i 11. Del total de 270.000 alumnes que van participar en aquesta primera prova, només els millors 500 de cada curs són convidats a fer aquest segon examen de dues hores, en què els més afortunats han de resoldre sis temes d’elevada complexitat. Yiyang va ser un dels estudiants convidats.

Yiyang és un alumne tranquil i intel·ligent que està fent els exàmens GCSE de les assignatures de Matemàtiques, Biologia, Física, ICT, Química, Business, Espanyol i Anglès. El proper curs, li agradaria estudiar els A Levels de Further Maths, Economics, Física i Espanyol al BSB Nexus. Quan li preguntem sobre l’Olimpíada Matemàtica, Yiyang ens va mostrar el costat més ambiciós de la seva personalitat, acadèmicament parlant: “L’examen va ser molt difícil. Algunes de les preguntes formaven part del currículum d’A Level, però tot i així vaig intentar resoldre-les. Vaig gaudir de l’examen, però no n’estic molt satisfet amb els resultats. L’any vinent, tornaré a intentar-ho.”

Mr Oldfield, professor de matemàtiques del BSB Castelldefels, va explicar: “És una gran fita i és la primera vegada que un alumne del BSB arriba tan lluny en el “UK Intermediate Mathematical Challenge “. A més, és un gran indicador de les habilitats excepcionals que posseeix Yiyang en aquesta matèria.”

A més d’obtenir la medalla d’or, Yiyang també va rebre un certificat amb honors (“Certificate of Distinction”). Yiyang pensa estudiar Matemàtiques i Noves Tecnologies a la universitat quan es graduï. Li desitgem molta sort per al futur!

 

Sobre United Kingdom Mathematics Trust

UKMT és una organització benèfica, l’objectiu de la qual és promoure l’educació dels infants i joves en Matemàtiques. UKMT organitza competicions matemàtiques d’àmbit nacional i altres activitats d’enriquiment educatiu relacionades amb les Matemàtiques per a alumnes d’entre 11 i 18 anys.

Els “UKMT Individual Maths Challenges” són reptes dissenyats per promoure la resolució de problemes i generar interès en les matemàtiques. Hi ha tres nivells (“Junior”, “Intermediate” i “Sènior”) que cobreixen tota l’etapa de Secundària i que atrauen més de 650.000 participants de més de 4.500 escoles de tot el món.

Més detalls sobre UKMT i els “Maths Challenges” a: https://www.ukmt.org.uk/