El Viatge de Year 10 de Alemany i Història a Berlín, per Miss Amado

Recentment els estudiants de Year 10 que cursen Alemany i Història van tenir l’oportunitat de visitar una ciutat a l’estranger amb els seus professors i companys de classe. Miss Amado, professora d’alemany al BSB Castelldefels, ens ha explicat com va anar aquest nou viatge escolar:

“El mes passat Mr Kenny (director del departament d’Història), Ms Crane (professora d’Història) i jo vam viatjar amb els alumnes a Berlín, Alemanya, per aprofundir en la història i en la rica cultura d’aquesta ciutat, així com per practicar l’idioma. Els alumnes van aprofitar el viatge al màxim, tot aprenent tant en els museus com passejant pels carrers de Berlín.

Gràcies al bon temps que vam tenir, vam poder explorar molts dels racons de la ciutat. Vam fer un tour amb bicicleta durant el qual ens van explicar molts detalls de la Guerra Freda i també vam poder visitar el Parlament, un edifici històric que ofereix vistes increïbles de la cituat de Berlín.

La visita al barri jueu i el Museu va commoure els alumnes. Van entendre que la història no és només una assignatura, sinó és reflex d’històries reals viscudes per milers de persones. Quan vam assistir a la Topografia del terror, un museu que documenta els horrors del nazisme, els alumnes no es podien creure que gent normal pogués arribar a tenir idees tan terribles sobre els seus propis compatriotes.

En definitiva, va ser tota una aventura per als alumnes que van aprofitar per aprendre sobre la història, la cultura i la llengua alemanyes: Una experiència increïble que esperem que pugui arribar a convertir-se en viatge amb caràcter anual.”