El BSB Sitges participa per primera vegada en la Festa de Corpus Christi a Sitges

Enguany el BSB ha participat per primer cop en la festivitat del Corpus Cristi que se celebra cada any a Sitges. És una bellíssima tradició que es va originar l’any 1918 i que consisteix a decorar els carrers de la vila amb catifes de flors de vistosos dissenys i que conclou amb una missa solemne i una processó pels carrers guarnits. Tot un espectacle de color i creativitat que atrau visitants d’arreu del país i de l’estranger, i que cohesiona la comunitat local amb una passió incomparable per preservar els seus costums.

Parlem amb Ms Mercè Llobet i Ms Ariana Navas, professores del BSB i coordinadores d’aquesta iniciativa, perquè ens expliquin com ha estat aquesta experiència pionera a l’escola:

Com va sorgir la idea de participar amb una catifa de flors dissenyada pel BSB?

La idea va ser de la Direcció de l’escola, perquè l´any anterior havien conegut aquesta celebració i van veure que hi havia escoles que hi participaven.

Quina ha estat la participació de la comunitat escolar (pares, mares, alumnes, personal de l’escola…) en aquest projecte?

La veritat és que com era el nostre primer any, el vam organitzar en petit comitè, tot i que vam comptar amb la participació de diverses famílies i companys de l’escola voluntaris que ens van ajudar en el disseny de la catifa i el muntatge final. Som conscients que hi ha membres de la comunitat escolar que encara no coneixien massa bé en què consistia aquesta tradició, però gràcies a aquesta primera participació de l’escola estem convençudes que si hi tornéssim l’any vinent, la participació seria encara superior.

Com us vau organitzar?

Ms Mercè Llobet: Jo he estat la persona de contacte amb la comissió del Corpus a Sitges i posteriorment he anat informant a Direcció i al professorat del desenvolupament de la festa en sí. De seguida Ms Ariana Navas i Mr Ricardo Sánchez, professor de TI de l’escola, van decidir donar-hi suport un cop es va escollir el disseny de la catifa a partir de les propostes presentades per les famílies que hi van voler participar. Mr Ricardo Sánchez va liderar el projecte del disseny tot dissenyant-lo a escala d´acord amb les mides del carrer.

Esteu satisfetes amb el resultat? Hi tornaríeu a participar?

Tots n’estem satisfets, sobretot en el moment que es posen les flors i veus la catifa acabada perquè és el resultat d’un llarg procés previ. Ens vam sentir orgullosos en finalitzar-la. La participació el proper any dependrà del que decideixi la Direcció de l’escola, però per nosaltres ha estat una experiència molt enriquidora.

Com creieu que aquestes activitats contribueixen a generar un sentiment de comunitat més enllà de l’entorn escolar?

Et permet conèixer els nens i els pares en un altre entorn, i veiem que hi ha un sentiment de continuar el tema educatiu fora de l’àmbit escolar.

Heu rebut algun comentari que vulgueu compartir amb nosaltres?

Hem rebut molts comentaris positius, de felicitació i de reconeixement de la feina ben feta tant per part dels pares com de la Direcció de l’escola. A les xarxes socials, Ms Monaghan va comentar: “MOLTES gràcies al personal involucrat per dedicar temps durant el cap de setmana i fer que fos un èxit. Vull donar les gràcies en particular a Ms Llobet i Ms Navas per organitzar-ho tot, i també a Mr Sánchez, que era al carrer a mitjanit esbossant el disseny”, i Mrs Bell va dir: “Estic molt orgullosa de l’equip d’alumnes, pares, mares i professors del BSB!”