Gran Acollida als Tallers per a Pares i Mares

Aquest mes hem iniciat el nostre programa de tallers per a pares i mares de Primària. Durant les dues últimes setmanes hem fet diverses sessions amb una alta participació tant al campus de Castelldefels com al de Sitges. Volem donar les gràcies a tots els que hi heu participat.
Educar Nens de forma equilibrada en un món hiperconnectat
Aquest taller, dirigit a pares i mares d’alumnes de vuit a dotze anys, va ser fascinant i va animar a debatre el tema de l’ús responsable de la tecnologia. Ms Meaghan Allen (Coordinadora PSHE) i Mr Rodrigo Sánchez (Coordinador Digital) van presentar algunes estratègies de prevenció, així com maneres d’intervenir-hi si creuen que els seus fills estan patint els efectes negatius del consum excessiu de la tecnologia.
La sessió va ser un èxit rotund per a ambdues parts, ja que vam tenir l’oportunitat de rebre comentaris sobre alguns dels problemes concrets (com ara determinats jocs i programes) amb els quals els pares s’enfronten a casa. Això ens ajuda a comprendre millor com podem educar els nens perquè puguin reflexionar-hi i prendre decisions encertades a l’hora de fer ús de les xarxes.
Considerem que els punts importants amb els quals els pares haurien de quedar-se d’aquesta sessió són els següents:
• Sigueu el canvi que voleu veure en els vostres fills (tot essent els seus models a l’hora de fer un ús responsable de la tecnologia).
• Compartiu les vostres preocupacions obertament amb els vostres fills i escolteu el seu punt de vista sobre l’ús de les xarxes per tal de crear límits que s’adeqüin a la vostra manera de vida i família.
• Animeu els vostres fills a trobar un equilibri adequat entre el consum tecnològic i el seu ús com a eina creativa.
• Emfatitzeu la importància de les relacions cara a cara i el joc físic com a part d’una vida sana i equilibrada.
• Intenteu abstenir-vos de prejudicis sobre la tecnologia i reconeixeu que tots correm el mateix risc de ser víctimes de les nostres pantalles.
Com Gestionar els iPads dels Alumnes amb Apple Classroom App
Lynsey Carr, una professora de Year 3 i Coordinadora d’e-Learning a una escola de Primària al Regne Unit, ens ha visitat aquesta setmana per compartir amb nosaltres la seva experiència ensenyant en una escola amb un programa d’1:1 iPads durant els últims cinc anys. Com a professora Apple acreditada, va realitzar una brillant demostració per als pares, mares i nens de Year 6 sobre com aquests últims poden usar iPads a l’aula per millorar el seu aprenentatge mentre els professors gestionen i controlen els dispositius en tot moment amb Apple Classroom.
Apple Classroom és una App dissenyada per donar suport als professors a l’hora de gestionar l’ús dels iPads a l’aula. D’una banda, els permet gestionar l’accés i els comportaments tot bloquejant l’iPad per captar l’atenció dels nens. D’altra, els permet ajudar els alumnes de forma individual, o bé en grup. Amb Apple Classroom els professors poden veure les pantalles de tots els iPads dels estudiants des del seu propi dispositiu, la qual cosa garanteix que els nens estiguin centrats en tot moment en les seves tasques. Els professors poden assignar activitats a tots els dispositius iPad o bé a dispositius específics, cosa que permet l’aprenentatge personalitzat a l’aula.
L’a aprenentatge mòbil i REAL Projects ens ajudaran a passat al següent nivell!