BSB recapta 2.168 euros per a la Investigació del Càncer de Mama

Octubre és el Mes de la Sensibilització sobre el Càncer de Mama. Es tracta d’una campanya anual dedicada a conscienciar sobre aquesta malaltia, que constitueix el càncer més diagnosticat en dones i la segona causa de mortalitat entre elles.

The British School of Barcelona es va unir a la causa organitzant el Pink Out Day el divendres 26 d’octubre. Convidem a tots els alumnes i personal de l’escola a portar una peça o complement de color rosa i a fer una donació per a la investigació del càncer de mama. L’activitat va ser dirigida pels membres del comitè CAS, un grup d’alumnes preuniversitaris de BSB Nexus, que també van organitzar assemblees per als alumnes més joves en les que van compartir informació sobre aquesta malaltia i la imperant necessitat de seguir investigant.

La campanya de BSB va recaptar 2.168 euros. Els beneficis seran donats íntegrament a GEICAM, el grup acadèmic líder en la investigació clínica, epidemiològica i traslacional del càncer de mama a Espanya.

  • Olivia
    “M’agradaria estudiar Ciències Biomèdiques a la universitat. […] Hi ha molta gent que s’ha vist afectada pel càncer a tot el món i trobar una cura és encara una utopia. Vull canviar això, ajudar a crear una cura per al càncer. […] Tota la feina que dediquem a aquest projecte ha donat els seus fruits. Volem donar les gràcies a tots els que van participar i contribuir al fet que fos un èxit. “
    Anna:
    “Vull estudiar medicina en el futur i especialitzar-me en pediatria o anestèsia. […] Espero que aquest acte benèfic ens ajudi a destacar davant d’altres alumnes en el nostre procés d’aplicació per a la universitat. […] Alguns nens, especialment de Primària, van venir vestits completament de color rosa i veure’ls tan lliurats per la causa va ser molt emotiu. […] Estem molt contentes per haver recaptat més de 2.000 euros per a GEICAM. […] Esperem que aquest esdeveniment pugui arribar a ser una acció anual a l’escola i convertir-nos en socis oficials de GEICAM. “

Testimonis complets:

Olivia:

“M’agradaria estudiar Ciències Biomèdiques a la universitat, investigar malalties i possiblement trobar cures per a elles, a més de dur a terme investigacions necessàries per realitzar avenços mèdics. Hi ha molta gent que s’ha vist afectada pel càncer a tot el món i trobar una cura és encara una utopia. Vull canviar això, ajudar a crear una cura per al càncer.

Mentre estava buscant organitzacions que treballen per a canviar la manera en què veiem el càncer, em vaig trobar amb GEICAM. Em va agradar el que defensaven, estava d’acord amb els seus projectes i objectius per al futur i vaig voler ajudar-los. Els vaig trucar i vaig demanar més informació sobre la seva organització i, al final, em vaig decidir a ajudar-los. Durant aquesta mateixa crida vam decidir organitzar un esdeveniment de recaptació de fons en el col·legi per poder finançar les seves investigacions clíniques en les que el govern no sempre pot ajudar-los. Així va néixer la idea del Pink Out Day.

El rosa és el color associat amb la sensibilització sobre el càncer de mama, així que semblava adequat organitzar un esdeveniment solidari basat en aquest color. Es va acudir afegir un toc d’originalitat a l’uniforme escolar de cada dia: fer que tants alumnes com fos possible portessin una mica de color rosa aquest dia. Amb l’ajuda de l’Anna, vam fer llaços roses usant tela i imperdibles i els vam vendre per 1 i 2 euros per recaptar fons i molts d’ells els va usar com el seu accessori rosa en honor d’aquest dia.

Tot el treball que dediquem a aquest projecte ha donat els seus fruits i hem recaptat més diners dels que imaginàvem per ajudar a GEICAM i la seva causa. Volem donar les gràcies a tots els que van participar i contribuir al fet que fos un èxit.”

Anna:

“Hi ha dues raons principals per les que volia fer aquest projecte: vull estudiar medicina en el futur i especialitzar-me en pediatria o anestèsia i vaig pensar que seria interessant fer una mica de treball previ durant el meu temps lliure i amb els meus amics. Espero que aquest acte benèfic ens ajudi a destacar davant d’altres alumnes en el nostre procés d’aplicació per a la universitat.

Ens trobem amb l’organització GEICAM, que té la seu central a Madrid, però tenen hospitals per tot Espanya. Quan investiguem una mica més, vam descobrir que estaven fent proves amb un tractament d’hormones alternatiu o un tractament menys tòxic per lluitar contra el càncer de mama i que pretén augmentar la taxa de supervivència per sobre del percentatge actual del 80%.

Després d’unes quantes trucades i correus electrònics, vam decidir crear un esdeveniment de recaptació de fons en el nostre col·legi en què vendre llaços que nosaltres mateixes vam fer i així aconseguir donacions per a l’organització. Per fer-ho més atractiu per als més petits, vam decidir anomenar-Pink Out Day. Vam acordar que, durant aquest dia, els convidaríem a portar almenys una peça o complement de color rosa, ja que aquest és el color internacional per a la conscienciació sobre càncer de mama. Alguns nens, especialment de Primària, van venir vestits completament de color rosa i veure’ls tan lliurats per la causa va ser molt emotiu. Vam fer dos tipus de llaços: uns de color rosa pàl·lid que vam vendre per un euro, i altres de color rosa intens i més grans per 2 euros.

Estem molt contentes per haver recaptat més de 2.000 euros per a GEICAM. Va ser molt divertit passar la tarda fent llaços i assistint a assemblees amb Primària i Secundària per compartir informació. Un dels millors moments va ser quan una de les treballadores de GEICAM va venir al col·legi per explicar-nos a què es dedica la seva organització. Esperem que aquest esdeveniment pugui arribar a ser una acció anual a l’escola i convertir-nos en socis oficials de GEICAM. ”

Sobre GEICAM

El Grup GEICAM d’Investigació en Càncer de Mama és una associació científica d’interès públic que es va constituir el 1995 i una fundació sense ànim de lucre des de 2009, convivint en l’actualitat les dues entitats jurídiques.

Amb més de 20 anys de trajectòria, GEICAM s’ha convertit en el grup acadèmic líder en investigació clínica, epidemiològica i traslacional en càncer de mama a Espanya i compta amb un reconegut prestigi a nivell internacional.

Per a més informació: www.geicam.org/