L’ambaixador britànic visita The British School of Barcelona

bsb-visita-ambaixador-britanic-desembre-2018-10

Simon Manley va ser rebut pel director, Jon Locke, i juntament amb l’equip directiu va visitar les instal·lacions de l’escola, guiat pels seus protagonistes, els propis alumnes

L’ambaixador britànic a Espanya i Andorra, Simon Manley, va visitar The British School of Barcelona el 13 de desembre de 2018 amb l’objectiu de conèixer en primera persona l’evolució que ha experimentat l’escola al llarg dels 60 anys d’història impartint educació britànica a alumnes d’entre 3 i 18 anys. En la visita el van acompanyar la segona secretària d’assumptes polítics de l’ambaixada, Lorna Pugh, i la vicecònsol del Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord a Espanya, Annabelle Sproat, qui ja va visitar el centre el passat mes de maig amb motiu de les celebracions d’inauguració de BSB Nexus, el nou campus preuniversitari de l’escola per a alumnes de Batxillerat.

Juntament amb el director del centre, Jon Locke, la presidenta de la Junta de Govern de Cognita Espanya, Fidelma Murphy, i diversos membres de l’equip directiu de l’escola, l’ambaixador britànic va tenir l’oportunitat de visitar els dos campus que The British School of Barcelona té a Castelldefels. Des de l’any 2016 l’escola té un tercer campus d’Educació Infantil i Primària en el municipi de Sitges. En total, els tres campus sumen al voltant de 1500 alumnes.

Acompanyats per dos alumnes delegats de Primària, els membres del cos diplomàtic van recórrer els edificis d’Educació Infantil i Primària, on l’ambaixador va visitar el nou Centre d’Innovació de l’escola, un espai educatiu flexible i obert, completament redissenyat per als alumnes de 10 anys. L’ambaixador va poder conversar amb els alumnes i conèixer com aquest entorn únic ofereix oportunitats per a treballar de forma col·laborativa i per projectes, tot potenciant habilitats personals com ara la iniciativa i el lideratge, així com la creativitat i la innovació. L’ambaixador va atendre les preguntes dels joves sobre la seva professió i els múltiples compromisos de la seva agenda en el dia a dia. En aquest sentit va destacar la importància de treballar en equip i de comptar amb un excel·lent equip de col·laboradors, així com la capacitat d’establir relacions socials.

A continuació, dos estudiants de Batxillerat van guiar el grup pels edificis de Secundària, i van visitar les aules, la Biblioteca, i el Teatre, així com les àmplies instal·lacions esportives, incloent-hi el camp de futbol. L’ambaixador va poder conèixer des de la perspectiva dels propis alumnes com s’imparteix el currículum britànic a les aules, com accedeixen als recursos educatius al seu abast i com s’està implementant la transformació digital a l’escola.

La visita va finalitzar a BSB Nexus, situat a escassos 100 metres del campus principal, on l’ambaixador britànic va poder familiaritzar-se amb el model educatiu d’aquest nou centre per a alumnes de 16 a 18 anys, el valor diferencial del qual es basa no només en l’adquisició de coneixements acadèmics, sinó també, i molt especialment, en el desenvolupament d’habilitats del segle XXI, que els permetin fer front a un món en canvi constant.

Durant tota la visita Simon Manley va manifestar un gran interès per conversar amb els alumnes i per conèixer com treballen a l’aula i quines són les seves expectatives de futur. L’ambaixador va posar en valor la qualitat i magnitud de les instal·lacions de The British School of Barcelona i va quedar impressionat per la riquesa del currículum a través de les múltiples activitats i projectes que permeten als alumnes elevar el seu perfil personal mentre es preparen per a la universitat.